Kazımi'den Süleymaniye'deki gösterilere ilişkin açıklama

Irak Başbakanı Kazımi, Süleymaniye ve Halepçe'deki gösterilere ilişkin, "Kürdistan Bölgesi’ndeki halkımızın çektiği acılar nedeniyle derin üzüntü içindeyiz" mesajını paylaştı

Kazımi'den Süleymaniye'deki gösterilere ilişkin açıklama

Başbakan Mustafa Kazımi resmi tiwtter hesabından yaptığı açıklamada, göstericilerin haklı gerekçeleri olduğunun altını çizerek, “Bu öfke yıllar ve on yıllar öncesinin ürünüdür. Kürdistan Bölgesi ve Irak'ın tüm şehirlerinde halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için ciddi bir şekilde çalışacağız” dedi.

Kazimi, “Kürdistan Bölgesi’ndeki halkımızın çektiği acılar nedeniyle derin üzüntü içindeyiz. Özellikle de kültür, asil ve dağ gibi Süleymaniye kentiyle” İfadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan mali kriz nedeniyle geciken memur maaşlarını protesto etmek için 7 Aralık’tan bu yana birçok kentte insanlar sokaklara döküldü.

Süleymaniye ve Halepçe illerinde devam eden gösterilerde şu ana kadar en az 10 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

BM Irak Yardım Misyonu, şiddet olaylarını kınadı

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), Süleymaniye'deki protestolara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

Süleymaniye'deki şiddet olaylarını kınayan UNAMI,  yetkililere de ifade ve eylem özgürlüğünü koruması çağrısında bulundu.