KDP ve YNK’den toplantının ardından ortak açıklama

Ortak toplantının ardından açıklama yapan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yönetimi, Kürdistan Parlamentosu seçimlerinin zamanında yapılmasını için adımları hızlandırma konusunda anlaştıklarını duyurdu.

KDP ve YNK’den toplantının ardından ortak açıklama

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed başkanlığında Politbüro üyelerinden oluşan bir heyet Süleymaniye’de YNK yönetimi ile bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Başkan Mesud Barzani'nin tarafları bir araya getirme konusunda başlattığı girişimin takdirle karşılandığı vurgulandı.  

Açıklamada, KDP ve YNK’nin tüm ilişkilerde yeni bir sayfa açmayı ayrıca Kürdistan Bölgesi’ndeki diğer taraflarla birlikte pratik adımlar atma kabul ettiği kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulunun mali yeniden yapılandırma projesini onaylamasını olumlu karşılandığına vurgu yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi'nin anayasal yapısının güçlendirilmesi ve Kürdistan'da bu yıl yapılacak parlamento seçimlerinin zamanında yapılması için adımların geliştirilmesi ve hızlandırılması konusunda mutabakata vardıkları aktarıldı.

Başkan Mesud Barzani, 11 Mayıs günü Barzani Ulusal Anıtı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Kürdistan’daki tüm taraflara, yeni bir sayfa açılması için 18 Mayıs’tan önce büyük bir toplantı düzenlemelerini ve tüm sorunlara çözüm bulunmaları çağrısında bulunuyorum” demişti.

Barzani, KDP ve YNK’ye de “farklılıklarını bir tarafa bırakıp bir araya gelme” çağrısı yapmıştı./Rudaw