Kerkük'te IŞİD'ten sivillere yönelik kanlı pusu

Kerkük’ün güneyindeki Abbasi nahiyesinde, IŞİD'li teröristler tarafından önceden bir ekili tarlaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 5 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Kerkük'te IŞİD'ten sivillere yönelik kanlı pusu

Kerkük’ün güneyindeki Abbasi nahiyesinde, IŞİD'li teröristler tarafından önceden ekili bir tarlaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 5 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Dün akşam saatlerinde Abbasi nahiyesindeki buğday tarlalarında bilinmeyen bir nedenle ani bir yangının çıktı.

Yangını gören nahiye sakinleri, söndürme çalışması için bölgeye giderken, daha önceden IŞİD teröristleri tarafından tuzaklanan bir bombanın patlaması sonucu 5 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve ölü sayısının artabileceği aktarıldı.

Hasat zamanının geldiği bu dönemde, Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde (Kerkük ve Ninova Ovası’nda kalan yerler), Kürt çiftçilere ait ekinler IŞİD tarafından ateşe veriliyor. Yangınlar neticesinde yüzlerce dönüm ekin yok oldu.

Dün yaptığı açıklamayla yangınları üstlenen terör örgütü, Irak'ın Diyala, Ninova ve Selahaddin vilayetleri ile Batı Kürdistan’ın (Rojava) Haseke vilayetinde yüzlerce buğday ve arpa tarlasını ateşe vermişti.

IŞİD'in söz konusu kundaklama saldırılarında uzaktan kumandalı cihazlar kullandığı ve özellikle “zekat” vermeyen tarla sahiplerinin ekinlerini hedef aldığı biliniyor.