Kılıçdaroğlu: İktidar bir parti kurup HDP'yi parçalama arayışında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin parçalanması için bir Kürt partisi kurulmaya çalışıldığı iddiasını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu: İktidar bir parti kurup HDP'yi parçalama arayışında
Kılıçdaroğlu kendisine yönelik tehditle ilgili de konuştu. "Zaten benim, eşimin, çocuklarımın telefonlarının dinlendiğini gayet iyi biliyorum. Takip edildiğimi de gayet iyi biliyorum" diyen Kılıçdaroğlu, " Ciddi bir tehdit var tabii. Benden rahatsız olan ciddi bir kesim var. İktidar kanadı da bundan rahatsız. Hele hele şunu asla kabul etmiyorum. Ülkeyi yöneten birisi veya ona destek veren bir siyasal parti, çıkarı ya da tehdidi yeraltı dünyasından sağlayarak biz susturabiliriz arayışına giriyorsa orada demokrasi bitmiştir, insan hakları bitmiştir, orada otoriret rejim daha da otoriter bir sürecin içine girmiştir anlamına gelir" dedi.
 
T24'te Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yeni bir Kürt partisi kurulmak istendiği iddialarıyla ilgili soru üzerine ise şöyle konuştu:
 
"Gelen bilgi şöyle: İktidar HDP’yi yanına çekemeyince ikinci bir parti kurup HDP’yi parçalayabilir miyiz arayışı içinde. ‘Bunu İmralı üzerinden yapabilir miyiz, ikna edebilir miyiz’ yönünde bilgiler geldi.  Sonuç almak mümkün mü bilmiyoruz. Selahattin beyin içeride tutulma gerekçelerinden birinin de bu olduğu ifade ediliyor. Selahattin bey cumhurbaşkanı adayı olabiliyor ama dışarı çıkarmıyor, siz de buna demokrasi diyorsunuz. Aklın alamayacağı bir şey. Cumhurbaşkanı adayı olabiliyorsunuz üstelik kararı veren de hakimler. Ama 'içeride kalacaksın' diyorlar. Yeni partiler kurulurken Millet İttifakı'nın parçalanmasını sağlamak saray ittifakının temel hedeflerinden birisi.  Uğraşıp didindiler olmadı. İkinci olarak da 'çok parti kurdurarak buradan seçmenleri kaydırabilir miyiz?' diye düşünüyorlar, bu tuzağa demokrasiyi savunan kimsenin düşmemesi lazım. Buna herkesin dikkat etmesi lazım."