Kılıçdaroğlu: Yeterince çadır yok

Kılıçdaroğlu, “17 gün geçmesine karşın belli sorunların devam ettiğinin farkındayız. Su sorunu, çadır sorunu gibi… Bir şekilde çözülmesi lazım.Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlk geldiğimde bölgeye şu açık çağrıyı yapmıştım: Kimin elinde çadır varsa fiyatına bakmaksızın haber versinler. Alacağız ve depremzedelere dağıtacağız diye. Maalesef çadır üreticileri, üretiyorlar bir taraftan ama kamunun elinde, Kızılay’ın elinde, AFAD’ın elinde yeteri kadar stok olmadığı için yetiştiremiyorlar" dedi

Kılıçdaroğlu: Yeterince çadır yok

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu depremde büyük hasar gören Hatay’ın Defne ilçesine gitti.

Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Su sorunu var hâlâ çözülmemiş durumda. Çadır ihtiyaçları tümüyle karşılanmış değil. İnsanlar en azından yıkılan binalarının yakınında çadır olmasını istiyorlar” dedi.

“Çadır ihtiyaçlarını giderilmesi için de belediye başkanlarımız ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“ Maalesef sadece Hatay değil, diğer bölgelerde de çadır ihtiyacının yeteri kadar karşılanmadığını görüyoruz.

Bu kente süratle yapılaşma sağlayacağız demek doğru değil. Elbette ki yeni yerleşim yerleri olabilir, binalar yapılabilir ama kentin dokusunun korunması gerekiyor.

Belediye başkanlarımız engellemeleri aşıp hizmet etmeyi sürdürüyorlar. İyi ki bu ülkede yerel yönetimler var, olmasaydı tablo çok daha vahim bir süreci bize yaşatabilirdi.  Sadece CHP’li belediye başkanları için ifade etmiyorum, bütün belediye başkanlarımız olağanüstü çaba harcıyorlar. O nedenle ben bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim.