Kılıçdaroğlu’ndan Abdullah Zeydan kararına sert tepki: 'Ateşle oynuyorsun!'

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da mazbatanın seçimi büyük farkla kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AK Parti’li aday Abdulahat Arvas'a verilmesine sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Abdullah Zeydan kararına sert tepki: 'Ateşle oynuyorsun!'

Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

BOP eşbaşkanı ateşle oynuyorsun!

Bu ülkenin temelleri demokrasi üzerine kuruldu. Sen değil, efendilerin gelse bunu değiştirmeyecek. Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer.

Demokrasinin ve adaletin gereğini yap kazanana mazbatasını ver! Senin şahsında arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik bir hukuk Devletidir, bunu asla değiştiremeyeceksiniz!

Abdulahat Arvas sana da iki çift lafım var. Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını derhal yırt at! At ki Van’da alnı açık gezebilesin. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme fırsatını kaçırma!”

Ne olmuştu?

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazandı. AK Parti'li aday Abdülahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 40.51 oranında kalmıştı.

Ancak DEM Parti'nin Van'da Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 13 ilçenin 13'ünü de kazandığı seçimlerin ardından Zeydan'ın mahkeme kararıyla geri aldığı seçilme hakkının 29 Mart cuma günü, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla ve mesai bitimine 5 dakika kala geri alındığı ortaya çıkmıştı.