KNK'den taraflara diyalog çağırsı!

KNK, Kürdistan Bölgesi’nde tırmanan gerginlik üzerine acil toplanarak Kriz Masası oluşturdu. KNK, tarafları diyaloga çağırdı.

KNK'den taraflara diyalog çağırsı!

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Kürdistan Bölgesi’nde tırmanan gerginlik üzerine acil toplandı. Toplantının ardından Kriz Masası oluşturulduğunu duyuran KNK, tarafları diyaloga çağırdı.

KNK tarafından yapılan açıklamada, ““Peşmerge Güçleri, bölgedeki mevzilerine gittiği sırada bir araçlarının geçişi sırasındaki bombanın patlaması ile, başlayan gerilim giderek tırmanıyor. Bugün (4 Kasım) bazı kötü gelişmeler yaşandı” ifadelerine yer verildi. 

Tırmanan gerginlik karşısında “rahatsız ve hassas” olduklarını belirten KNK açıklamasının devamında, şunlar kaydedildi: “Durumun ağırlaşmaması, çatışmalara neden olmaması için KNK tarafları, silahlı güçlerini eski yerlerinde tutmaya, birbirine yaklaşan güçlerini eski yerlerine çekmeye ve bu sorunu diyalog yoluyla çözmeye çağırıyor. Ayrıca tüm parti, örgüt, şahsiyet ve Kürdistan halkını da harekete geçmeye ve Peşmerge Güçleri ile PKK'nin karşı karşıya gelmelerine izin vermemeye çağırıyor.”

 Açıklamanın devamında toplantı sonucunda alınan kararlar şöyle sıralandı. 

 “1- Durumu adım adım takip etmek ve gerekli tedbirleri almak için bir Kriz Masası kuruldu.

 2- Eşbaşkanlık düzeyinde bir heyetin Kürdistan Bölgesi'ne giderek ilgili taraflar ve diğer tüm çevrelerle temasa geçmesine karar verildi.

 3- Kısa bir zamanda Zoom üzerinde Kürdistan Bölgesi'den ve örgüt üyeleri ile şahsiyetlerin katılacağı geniş bir konferans yapılacak.”

/ M A