Korkunç rakam: Bir yılda en az 62 çocuk işçi öldü

Tüm dünya ülkeleri, 1924 yılında, Milletler Cemiyeti'nde imzalanan Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile dünyanın bütün çocuklarının doğuştan sahip oldukları eğitim, sağlık, barınma gibi haklarını kabul edip her türlü sömürüye karşı korumaya söz verse de, gelinen aşamada bu sözün hiç tutamadığını görüyoruz.

Korkunç rakam: Bir yılda en az 62 çocuk işçi öldü

Dünya Çocuk Hakları günü…

Tüm dünya ülkeleri, 1924 yılında, Milletler Cemiyeti'nde imzalanan Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile dünyanın bütün çocuklarının doğuştan sahip oldukları eğitim, sağlık, barınma gibi haklarını kabul edip her türlü sömürüye karşı korumaya söz verse de, gelinen aşamada bu sözün hiç tutamadığını görüyoruz.

Savaşlarda, salgın hastalıklarda ya da yoksulluğun vurduğu ülkelerde, ilk ölenlerin çocuk olduğu gerçeği, imzalanan Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile tezat oluşturuyor.

Çocuk ölümlerine neden olan bu faktörlere Türkiye'de bir de çalışmaya zorlanan çocuklar dahil oluyor. Zorla çalıştırılan ve iş cinayetlerinde hayatını kaybeden çocuk işçiler...

Güvenliksiz ve sosyal haklarından mahrum çalıştırılan işçilerin hakları ve iş cinayetlerine karşı mücadele veren İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde yayınladığı 'Çocuk İşçiler İş Cinayeti Raporu' ile Türkiye'deki durumun vahametine dikkat çekti.

Artı Gerçek'te yer alan raporda, 2018 yılının ilk on ayından en az 62 çocuk işçinin, iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği belirtilirken, aynı dönemde ölen 25 işçinin ise 18 yaşında olduğu ve bu işçilerin kaçının 18 yaşını doldurmuş olduğuna dair bilgi sahibi olunmadığı ifade edildi.