Kürdistan Bölgesi uçak yolculuğu için yeni şartlar getirdi

Kürdistan Bölgesi uçak yolculuğu için yeni şartlar getirdi

Kürdistan Bölgesi’nden 1 Ağustos Cumartesi günü itibariyle başlayacak olan havayolu seferlerinde yolcular için bir dizi şart uygulanacak.

Erbil Uluslararası Havalimanı Sağlık Müdürü Dr. Hest Kerim, “Kürdistan Bölgesi’nden seyahate çıkacak kişilerden, 48 saat içerisinde yapmış oldukları yeni tip coronavirüs (Covid-19) testi sonucu istenecek. Aynı şekilde Kürdistan Bölgesi’ne seyahat edenlerden de coronavirüs testi sonucu istenecek. Eğer belirlenen süreyi aşmışsa, kendi ekiplerimiz test yapacak. Ayrıca bu kişilerin, iki hafta boyunca evlerinde kalacağına dair taahhüt vermesi gerekecek” dedi.

Dr. Hest Kerim, Erbil Sağlık Müdürlüğü ve Havalimanı Müdürlüğü ile işbirliği içinde hazırlık yaptıklarını belirterek, “Hazırlıklarımız son aşamada. Seferlerin başlayacağı tarihe kadar her şeyin hazır olmasını umuyoruz” diye konuştu.

Gelen ve giden yolcuların, işlemleri tamamlanana kadar bekleyebilecekleri bir yer de hazırladıklarını kaydeden Dr. Kerim, “Giden yolcuların, uçuş saatinden 72 saat önce coronavirüs testi yapmasında fayda var ki gidecekleri zaman sonuçları hazır olsun” ifadesini kullandı.

Irak’taki havalimanlarında uçuşlar 23 Temmuz’da başladı ancak Kürdistan Bölgesi’nde havalimanları henüz hazırlıklarını tamamlamadığı için, ay başından itibaren seferlerin başlaması kararlaştırılmıştı.

 

K24