Kürdistan Bölgesi’ndeki 4 sınır kapısı gidiş gelişlere açılacak

Coronayla Mücadele Yüksek Komisyonu, Kürdistan Bölgesi’ndeki 4 büyük sınır kapısının vatandaşların gidiş gelişine açılması kararı aldı.

Kürdistan Bölgesi’ndeki 4 sınır kapısı gidiş gelişlere açılacak

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgının yayılmasını önlemek için atılacak yeni adımları görüşmek üzere başkent Erbil’de Coronayla Mücadele Yüksek Komisyonu üyeleri bir araya geldi.

Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil, Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı ve Eğitim Bakanı ile basın mensuplarının karşısına geçerek, toplantının içeriğine dair açıklamalarda bulundu.

Her türlü kalabalığın bir araya gelmesinin önüne geçileceğini kaydeden Adil, Covid-19’la mücadele önlemlerinin daha yoğunlaştırılacağını söyledi.

Adil, toplantıda, maske takmayanlara ceza verilmesine dair daha önce verilen kararın uygulanmasının kararlaştırıldığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı ve valiliklerin maske takmayanlara yönelik ceza mekanizmasını belirleyeceklerini vurgulayan Adil, “Maske takmayanlara cezai işlem uygulanacak” dedi.

Sınır kapılarının açılması 

Sınır kapılarıyla ilgili de konuşan Adil, “Başmax, Haci Omeran, Perwizxan ve İbrahim Xelil sınır kapıları açılacak. Ancak bu dört ana sınır kapısında test ve gözetim merkezleri olacak” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının Türkiye ve İran’a gidebileceğini kaydeden Adil, sınır kapılarındaki gidiş gelişlerin normalleşeceğini ifade etti.