Kürt partilerinden kınama,İran rejiminin bu vahşi saldırılarını lanetliyoruz

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Doğu Kürdistanlı (Rojhılat) Kürdistan Demokrat Partisi’nin (HDK) Erbil’in Koye ilçesindeki karargahına yönelik saldırıyı kınadı.

Kürt partilerinden kınama,İran rejiminin bu vahşi saldırılarını lanetliyoruz

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR), Doğu Kürdistanlı (Rojhılat) Kürdistan Demokrat Partisi’nin (HDK) Erbil’in Koye ilçesindeki karargahına yönelik saldırıyı kınadı.

PSK,PAK ve HAK-PAR, İran’ın, Doğu Kürdistanlı HDK Erbil’in Koye ilçesindeki karargahına yönelik saldırısıyla ilgili yazılı birer açıklama yayımladı.

PKS: SESİMİZİ YÜKSELTELİM

PSK, açıklamasında, İran’ın söz konusu saldırılarla başarılı olamayacağı belirterek, “Başta Kürdistan halkı olmak üzere İran halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesine engel olamayan İran İslam Cumhuriyeti, Güney Kürdistan’daki Pêşmerge üslerine saldırısıyla da başarıya ulaşamayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Her zaman İran Kürdistanı halkı ve Pêşmergelerinin yanında olan Kürdistan Sosyalist Partisi-PSK İran İslam Cumhuriyeti’nin Koye saldırısını şiddetle protesto eder.

PSK başta Kürdistan hükümeti, Güneyli yurtsever siyasi parti ve güçler olmak üzere ülke içinde ve diyasporadaki tüm Kürdistanlı yapıları İran rejiminin saldırılarına karşı seslerini yükseltmeye çağırır.

PSK Birleşmiş Milletleri, uluslararası kurum ve kuruluşları İran rejiminin saldırılarını durdurmak amacıyla harekete geçmeye çağırır.”

PAK: LANETLİYORUZ

PAK da yaptığı yazılı bir açıklamayla saldırıları kınadı.

İran’ın dünya devletlerinin sessizliğinden cesaret aldığı belirtilen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

“İran devletinin bu saldırısında şehit düşen kardeşlerimizin ailelerine, her iki yurtsever partimize ve Kürdistan halkına başsağlığı, yararlılara da acil şifalar diliyoruz.

Kürdistan'ın dört parçasındaki tüm siyasi partilerimizi, Kürdistan Bölge Hükümeti ve Parlamentosu’nu, Birleşmiş Milletler’i, Avrupa Birliği’ni ve dünya kamuoyunu bu saldırılara sessiz kalmamaya çağırıyoruz. BM ve AB’ni nsonuç alıcı karar ve tutumlarla İran devleti’nin bu tür saldırı ve idamlarına ‘dur’ demeye çağırıyoruz.

İran devletinin bu vahşi saldırılarını lanetliyoruz. Nasıl ki hiçbir saldırı, katliam, soykırım ve enfal bugüne kadar halkımızın özgürlük mücadelesini durduramadıysa, bundan böyle de hiç bir güç ve saldırı özgürlük mücadelemizi durduramayacaktır.”

HAK-PAR: BARBAR REJİM

HAK-PAR, yaptığı yazılı açıklamada saldırıyı kınayarak şu ifadelere yer verdi:

“İran İslam Cumhuriyeti, uluslararası kampanyalara rağmen Ramin Hüseyin Penahi ile Zanyar Muradi ve kuzeni Lokman Muradi’yi idam etti.

Bu kanlı gerici barbar rejim bu gün de Güney Kürdistan'ın Koye ilçesinde bulunana (KDP-İ) ve (HDK) karargahlarına top atışlarıyla saldırdı. Her Kürt yurtseveri gibi HAK-PAR camiasının da yakın dost örgütü olan PDK-İ’ye ve yaralı peşmergelere acil şifalar, şehit olan peşmergelere Allahtan rahmet diliyoruz. KDP-İ ve HDK’li kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz."