Kürt siyasetçiden PYD'ye tepki: Işid'lilere serbestlik Kürt siyasetçilerine zindan

Kürt siyasetçiden PYD'ye tepki: Işid'lilere serbestlik Kürt siyasetçilerine zindan

Kamışlo’daki cezaevinde bir ayı aşkın bir süre tutulduktan sonra serbest bırakılan Suriye Kürtleri Birlik Partisi (PYK-S) Politbüro Üyesi Süleyman Oso, “220 IŞİD üyesini affeden PYD, Kürt davasına hizmet edenleri zindanlarda bırakıyor” dedi.

PYK-S Politbüro Üyesi Süleyman Oso ve Suriye - Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) Merkez Komite Üyesi Nafih Abdullah, geçtiğimiz Cumartesi (24 Haziran) günü tutuldukları Kamışlo’daki cezaevinden serbest bırakıldı.

Tutuklanma ve soruşturma sürecinden bahsederen Süleyman Oso,şunları kaydetti:

“Evdeydim. Asayiş güçleri kapımızı çaldı. Kapıyı açtığımda, beni apar topar arabaya koydular. Eşime çocuklarıma haber vermeme izin vermediler. Elbiselerimi giymeme izin vermediler. Kalp hastasıyım, ilaçlarımı almama izin vermediler. Soruşturmada bana çok kötü davrandılar. Halkımız için verdiğimiz emeklere yakışmayan, kötü söz kullandılar.”

Serbest bırakılmasını sağlık durumuna bağlayan Oso, Özerk Yönetim’in mahkemesindeki yargılamaya katılması şartıyla bırakıldığını belirtiyor

Kürt siyasetçilerin cezaevinde tutuldukları süreçte IŞİD’lilerin serbest bırakldığını hatırlatan Oso, şöyle konuştu:

"IŞİD’lileri serbest bıraktılar bizim en iyi devrimcilerimiz PYD zindanlarında."

“Hasta olduğumuz için beni ve Nafih Abdulla Hoca’yı serbest bıraktılar. Kalp krizi geçirdim. Kamışlo Hastanesi’ne kaldırıldım. İlaçlarımı kullanacağım koşullar yoktu. Bizi, mahkemedeki duruşmada hazır olmak koşuluyla serbest bıraktılar.

ENKS olarak, Kürt siyasetçilerine karşı yapılan bu yaklaşımı protesto ediyoruz. Bu siyasetçiler, ömürlerini Kürt davasına adamış insanlar. BAAS rejiminin cezaevinde kaldılar. Biz tutukluyken, 220’nin üzerinde IŞİD’liyi serbest bıraktılar. Ancak bizim en iyi devrimcilerimiz PYD zindanlarında."

Şiddetin Kürtlere bir faydası olmayacağını belirten Kürt siyasetçi Oso, Kürtlerin kazanım elde edebileceği tarihi bir dönemden geçtiğini ifade etti.

PYK-S Politbüro Üyesi Süleyman Oso, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Şiddet yöntemiyle sonuç elde edilemez. Halkımızın davasına bir faydası yok. Suriye’de içinden geçtiğimiz süreç hassas ve tarihi. Suriye Kürtlerinin temsilcisi olarak, Kürtlerin eline tarihi bir fırsat geçti ve bunu değerlendirmemiz gerekir."