Kürtler, savaşı Rakka’nın kalbine taşımaya kararlı

Kürtler, savaşı Rakka’nın kalbine taşımaya kararlı

KRDNews Haber Merkezi

Fırat’ın Gazabı operasyonunun 5’inci safhası olan Rakka’yı kuşatma harekatını başlatan Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri, Rakka’nın kenar mahallelerine yaklaştı.

Geçtiğimiz hafta Rakka kırsalındaki köy, kasaba ve yerleşim merkezlerini ele geçiren Kürtlerin liderliğindeki Suriye demokratik Güçleri, bu sabah başlattıkları Rakka saldırısında hızlı bir şekilde ilerliyor. Suriye Demokratik Güçlerinin 3 yönden başlattığı harekata Amerika öncülüğündeki savaş uçakları da bombardıman ile destek veriyor. Geçmişte Suriye Ordusu tarafından kullanılan 17’nci Askeri Birlik tesislerinin bulunduğu kuzey Rakka’da hızlı bir şekilde ilerleme sağlayan Kürt güçleri, kent merkezindeki kenar mahallelere ulaştı. Rakka’nın kuzeyindeki şeker fabrikası, tahıl siloları ve un fabrikasını denetim altına alan Kürtler ile IŞİD arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Rakka’nın doğusunda da ilerleyişini sürdüren Kürt güçler, Rakka’nın 1 kilometre doğusundaki Nazmah'ın bölgesi ile Al-Mashalab bölgesindeki keskin nişancı mevzilerini vurarak kontrolü altına almayı başardı.