ABD'den Esad Rejimine olumlu mesaj!

ABD'den Esad Rejimine olumlu mesaj!

KRDNews Haber Merkezi

Suriye topraklarında IŞİD’e yönelik başlatılan savaşta sahadaki Kürt güçlerini destekleyen ABD liderliğindeki Koalisyon Güçleri, yaptıkları bir açıklama ile bölgede Esad Rejimi ve rejim müttefikleri ile bir sorun yaşanmasını istemediklerini kaydetti.

Geçtiğimiz hafta ABD liderliğindeki koalisyon savaş uçaklarının Shu'ib el-Dhikr köyü yakınlarında Suriye hükümet güçlerine düzenlenen hava saldırıları düzenlendiği iddia edilmişti. ARA News haber ajansına demeç veren Koalisyon yetkilisi söz konusu iddiaları red etti.

İddiaların asılsız olduğunu vurgulayan koalisyon yetkilisi, "Koalisyonun varlığı, Suriye'de IŞİD’in dünya çapında ortaya çıkardığı tehdide yöneliktir. Uluslararası Koalisyon olarak, tüm tarafları, ortak düşmanımız ve bölgesel ve dünya çapında barış ve güvenlik için en büyük tehdit olan IŞİD’i yok etmek için çabalarını aynı yönde yoğunlaştırmaya çağırıyoruz" dedi.

Şimdiye kadar ABD önderliğindeki koalisyon, Suriye rejimi ve rejim müttefiki güçlere koalisyonun desteklediği güçleri tehdit ettikleri gerekçesiyle 3 kez vurmuştu.