Kürt güçler Rakka'da bir mahalleyi daha aldı

Kürt güçler Rakka'da bir mahalleyi daha aldı

KRDNews Haber Merkezi

Kürt savaşçılar Rakka’nın bir mahallesini daha aldı

Çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka’nın kuzeybatısındaki Romaniyah semtini tamamen kontrol altına aldı.

Rakka’nın kuzeybatısındaki Romaniyah mahallesinin kurtarılması ile birlikte Rakka operasyonunun başlamasından bu yana Kürt güçlerinin IŞİD’in elinden aldığı üçüncü mahalle oldu.

Romaniyah bölgesinde yaklaşık 20 saat süren çatışmalarda 20 IŞİD mensubunun cesetlerine ulaşılırken IŞİD’in net kayıpları hakkında kesin bir bilgi edinilemedi.

Rakka’da Koalisyon uçakları desteği ile ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri ile IŞİD arasındaki çatışmalar gittikçe şiddetlenirken, IŞİD bölgeye Deirrezor ve yakın bölgelerden savaşçı güç sevk ediyor. Kentteki sivillere yönelik çağrılarda bulunan IŞİD mensupları kenttek sivilleri de Suriye Demokratik Güçlerine karşı silahlandırıyor.

Öte yandan, IŞİD’in resmi yayın organı konumundaki Amaq Ajansı tarafından servis edilen görüntülerde SDF’nin zırhlı araçlarına yönelik gerçekleştirilen anti-tank saldırılarının görüntüleri yayınlandı.