İlham Ehmed'den Suriye hava saldırısı açıklaması

İlham Ehmed'den Suriye hava saldırısı açıklaması

KRDNews Haber Merkezi

Suriye rejimi dün gece Rakka’nın batısında yer alan Meskene’nin güneyindeki Demokratik Suriye Güçleri-QSD noktalarına doçka ve obüslerle saldırdı.

Saldırı sonucuna ilişkin net bilgi edinilemedi.

Suriye Demokratik Güçleri konsey Eş Başkanı İlham Ehmed, Suriye Hava Kuvvetleri'nin Rakka kırsalında Suriye Demokratik Güçleri mevzilerine yönelik saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Suriye Demokratik Güçleri konsey Eş Başkanı İlham Ehmed, kendisine ait twitter hesabından yapığı duyuruda, Suriye Ordusunu kastederek , ‘’Rejim, Rakka kırsalındaki Suriye Demokratik Güçleri pozisyonlarını, El-Raqa'yı kurtarma kampanyasını engellemek amacıyla saldırdı’’ dedi.

Bugüne dek üstü kapalı bir karşılıklı saldırmazlık içinde olduğu görülen Kürtlerin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), Suriye Rejimi’ne yönelik adımının ne olacağı merakla bekleniyor.

Açıklamanın Üzerinden 1 Gün Geçti Ancak Kanıt Yok

Suriye Demokratik Güçleri konsey Eş Başkanı İlham Ehmed, ortaya atılan suçlama, farklı kanallardan da bilgi olarak geçildi. Bölgedeki kaynaklar dün gece bilinmeyen bir uçakla SDK birimlerinin Rakka eyaletindeki Tabka ve Rakka kentleri yakınlarında bombalandığı iddia etse de ne Suriye Demokratik Güçlerinden ne de Suriye Rejiminden bombardıman ile ilgili şu ana dek doğrulanmış herhangi bir kanıt sunulmuş değil.

Tüm bunlara karşın Suriye Devlet haber ajansı SANA, Suriye Hava Kuvvetleri'nin Rakka’da IŞİD hedeflerine yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Rakka’nın batı kırsalındaki Deir Mleihan, Debsi Afnan ve El-Cadiz köylerinde yapılan saldırıların IŞİD’e yönelik gerçekleştirildiğini belirten Suriye devlet ajansı SANA çok sayıda zırhlı araçla birlikte birçok IŞİD’linin saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.