'Kürtlere ayrı Türklere ayrı hukuk yapılmış' diyen vekil AKP'den istifa etti

'Kürtlere ayrı Türklere ayrı hukuk yapılmış' diyen vekil AKP'den istifa etti

AKP'nin önceki dönem  Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, “AK Parti Kürtlere ayrı Türklere ayrı konulmuş” diyerek partisinden istifa ettiğini duyurdu. 

AKP Diyarbakır eski Milletvekili Cuma İçten, kurucusu olduğu partisinden istifa etti. Gazetecilere mesaj gönderen İçten, “18 yıldır acı bedeller ile defalarca ölüme göz kırptığım, emek ve zaman verdiğim AKP’den Ak bir şekilde istifa ediyorum”dedi.

‘Başkaldırı sürecine giriyoruz’

İstifasını 7 sayfalık istifa bir mektupla duyuran İçten, “Sizler ile birlikte yeni bir sürece adım atıyoruz. Başkaldırı sürecine giriyoruz. Bu süreç; başını kuma saklayanlardan, kapalı kapılarda gizli pazarlıklar yapanlardan, korkulardan, yasaklardan, baskılardan, gözü dönmüşlerden, adaletsizliklerden, yolsuzluklardan, yokluklardan, yetimleri ağlatanlardan, annelerin göz yaşından beslenerek ahkâm kesenlere karşı, halkımıza omuz vererek, adaleti üstün kılarak, güzelliklere kapı aralayacağımız bir süreç olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Bazı kendini bilmezler bizi hain ilan etti’ 

Açıklamasında AKP’nin kurucu kadrolarında yer aldığını söyleyen İçten açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Kişisel bir çıkardan ziyade aziz milletimizin hak ettiği refaha ulaşması amacıyla çıktığımız bu yolda bizleri, bazı kendini bilmezler (ki sonradan Ak Partiye geçenler!)  hain ilan etmişlerdi. Geçmişte merhum Necmettin Erbakan hocaya itirazlar ile başkaldırıp öncülük yapanlar, bugün aynı gerekçeler ile karşılarında kendilerine başkaldıran bir kitle bulmaktadır.   Öyle ki, bugün adalet ve vicdan ekseninde başkaldıranlara söylenecek her lafın muhatabı, geçmişte benzer hasletlerle yola çıkan tüm bireyler olacaktır. AKP kuruluş ve iktidara geliş sürecinin ardından; sağlık, savunma, sosyal devlet vb. alanlarda yenilikler ve iyileştirmeler yapmış olsa bile adalet, ekonomi, kültürel değerler, eğitim, belediyecilik, terörle mücadele ve liyakat  gibi başlıklarda ciddi tahribatlara neden olmuş ve bu alanlardaki tahribatlar kronik bir hale gelmiştir.”

‘FETÖ ile mücadelede siyasilerin yakınlarına dokunulmadı’ 

AKP’nin kuruluş aşamasından itibaren sisteme yönelik ilk itirazlarının adalet hususunda olduğunu ifade eden İçten, “Ancak ne acıdır ki bugün de sisteme yönelik itirazlarımızın başında adalet kavramı yer almaktadır. Hukuk askıya alınmış, insan hak ve özgürlüklerinde ciddi anlamda gerilemeler yaşanmıştır. Adalet ve güvenlik kurumları, FETÖ terör örgütü ile yapılan mücadelenin benzerini diğer terör örgütleri ile yapamamıştır. FETÖ ile mücadelede, üst düzey siyasilerin eşleri, birinci derece yakınları ve akrabalarına dokunulmamıştır” şeklinde açıklamada bulundu. 

‘Türk’e ayrı, Kürt’e ayrı hukuk’

Açıklamasında AKP  iktidarını ağır bir dille eleştiren İçten, “Türk’e ayrı, Kürt’e ayrı hukuk konulmuş, batı belediyelerinde görevden alınan belediye başkanlarına kendi meclisleri atama yaparken, doğu belediyelerinde kayyum atamaları yolu seçilmiş ve belediye meclisleri fesh edilmiştir. Hakkında yargılama ve mahkûmiyet kararı olmadan dört ay önce yapılan seçimlerde seçime girmeye hak kazanan belediye başkanları görevlerinde alınmıştır. Terörist başına verdiği kırmızı güller ile gündeme gelen ve bir zamanlar Bekaa vadisini kendine ev olarak tayin edenler Ergenekon’dan yargılanırken mahkeme koridorlarında tüm ak partilileri yargılayacağız deyip ağza alınmayacak küfür ve tehditler savuranlar, bugün kahve falına bakacak şekilde yakın olacak memlekette atamalarda onlardan tavsiyeler alacaksın. İşte bu duruma itiraz ediyorum” dedi.