Lindsey Graham, Erdoğan'ın kendisini çileden çıkartan sözlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Washington'da Başkan Donald Trump'la yaptığı görüşmeye katılan senatörlerden Cumhuriyetçi Lindsey Graham'dan zirve sonrası peş peşe mesajlar geliyor.

Lindsey Graham, Erdoğan'ın kendisini çileden çıkartan sözlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Washington'da Başkan Donald Trump'la yaptığı görüşmeye katılan senatörlerden Cumhuriyetçi Lindsey Graham'dan zirve sonrası peş peşe mesajlar geliyor.

“(Suriye’de) durumu geri çeviremez, S-400’e çözüm bulamazsak, Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen yaptırım tasarısının Türk-Amerikan ilişkilerine bir darbe indirecek yeni bir versiyonunu Senato’ya getireceğiz" diyen Graham, Erdoğan'ın toplantıda IŞİD'le mücadeleye ilişkin açıklamalarının kendisini çileden çıkarttığını söyledi.

CNN muhabiri Ryan Browne'nin aktardığına göre Graham, Beyaz Saray'daki görüşmede, "Erdoğan Türkiye'nin IŞİD'e karşı savaştaki en fazla yükü çektiğini söyledi ve bu beni gerçekten çileden çıkardı çünkü IŞİD'e karşı savaşta 10 bin yaralı ve ölü kaybını veren Kürtler ve DSG'ydi" tepkisini gösterdi.

Beyaz Saray'daki zirvede Trump, Türkiye'nin son dönemde (Suriye'de) 100'den fazla IŞİD savaşçısını yakaladığını ve onlara göz kulak olmaya devam ettiğini söylemişti.

ABD Başkanı açıklamalarının devamında, "IŞİD konusunda çok başarılıyız. IŞİD konusunda üç numaralı ismin peşindeyiz. Bir numara olacağını düşünürken kaçıyor" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Özellikle Bağdadi'nin ölümünden sonraki süreçte de bizler gerek cezaevlerinden kaçmaya çalışan gerek ülkemizde yaklaşık 2 bin 200 civarında DEAŞ'lı tutuklu ya da mahkûmdur" demiş ve sözlerine şöyle devam etmişti:

"Türkiye, terörle mücadelede yeni ve önemli bir adım atmıştır. Harekatımız YPG, PKK'nın Suriye'deki ayrılıkçı tavrına önemli bir darbe vurmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri'nin bölgedeki bu amacı gerçekleştirebileceği en güvenilir ortağı Türkiye'dir, öyle olmalıdır. Ülkemiz DEAŞ'la göğüs göğüse mücadele eden ve bu uğurda şehitler veren tek NATO müttefikidir. Bugüne kadar 7 bin 680 yabancı terörist savaşçı yakaladık ve ülkelerine geri gönderdik. DEAŞ'la bağlantılı olabileceğini değerlendirdiğimiz yaklaşık 77 bin kişiye de ülkemize giriş yasağı koyduk. Şu an hapishanelerimizde 40 farklı ülke vatandaşı 1216 DEAŞ mensubu var. PKK/YPG'nin elindeki kamplardan kaçarak Türkiye'nin kontrolündeki bölgeye geçen aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 287 kişiyi yakaladık.

Şahsımı yayınlarında manşet yaparak hedef gösteren sadece Türkiye'de 304 vatandaşımızın ölümüne yol açan bu terör örgütüyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Yabancı terörist savaşçıların kaynak ülkelerce alınması da büyük önem arz ediyor. Avrupa'dakiler başta olmak üzere kaynak ülkelerini geri kabule ikna etme konusunda sayın Başkan'la ortak anlayışa sahibiz."