Macron: Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile sürekli temasım var

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Başkan Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile sürekli temas halinde olduğunu belirtti. Macron, Paris’te Başbakan Mesrur Barzani ile gerçekleştirdiği görüşme hakkında ise "çok iyi geçti" yorumunu yaptı.

Macron:  Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile sürekli temasım var

Rûdaw muhabiri, Münih Güvenlik Konferansı'na katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşme olasılığını sordu.

Başkan Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani ile sürekli temasları olduğu yanıtını veren Macron, Münih Güvenlik Konferansı'nın Başkan Neçirvan Barzani ile yüz yüze görüşmek için bir fırsat olarak değerlendirdi.

Macron, Kürdistan Bölgesi’ne yaptığı geziyi hatırlatarak, “Oraya yaptığım ziyareti hatırlıyorum, ilgi çekiciydi. Erbil’i özledim” dedi. 

Fransa Cumhurbaşkanı, dün Paris’te Başbakan Mesrur Barzani ile gerçekleştirdiği görüşme hakkındaki soruya ise, “Her zamanki gibi çok iyi bir görüşmeydi. Kürdistan'a ve Kuzey Irak halkının güvenliğini ne kadar önemsediğimizi biliyorsunuz. Bölge güvenlik ve istikrar alanında bizimle önemli bir ortaktır” yanıtını verdi. /Rudaw