Malatya iki gündür sallanıyor! Deprem uzmanı 'İlginç buluyorum, tipik bir artçı değil' dedi!

Malatya'da meydana gelen deprem hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Tipik bir artçı değil bu... Durduk yere peş peşe depremlerin olması bir anlam taşıyabilir" yorumunda bulundu.

Malatya iki gündür sallanıyor! Deprem uzmanı 'İlginç buluyorum, tipik bir artçı değil' dedi!
Malatya'da dün meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki depremin ardından bugün de saat 12.34'te 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, TV programında konuya dair yaptığı açıklamada "Diri fay haritasında burada fay gözükmüyor ama bu olmadığı anlamına gelmez. Bu büyüklükteki depremde bir yıkım beklenmez. Malatya'da hem Malatya fayı, hem de Doğu Anadolu fayı var. İkisinin arasında olmuş, burada fay gözükmüyor ama olabilir. Bu deprem için 5'in üzerinde diyen yerler var. Şiddetli hissedilmiş. Bu depremler bir süre devam edecek." dedi.
 
Ersoy açıklamasının devamında, "Tipik bir artçı değil bu. Önemli bir fay da gözükmüyor haritalarda. Daha küçük bir fay olabilir burada. Büyük fay zonları üzerine denk gelmiyor. İlginç buluyorum ben, tipik bir artçı deprem diyemiyorum ben. Hasarlı binaların yanında içinde olmak çok tehlikelidir. Deprem bir an değil bir süreçtir. Tamamen geldi geçti diyebileceğim bir yer değil. Durduk yere peş peşe depremlerin olması bir anlam taşıyabilir. İzlenmesi gereken bir yer. Bundan küçük depremler meydana gelirse bu müstakil bir depremmiş diyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.