Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın içeride tutulmasının nedeni...

Kılıçdaroğlu, 'Demirtaş'ın içeride tutulmasının nedeni 'Seni başkan yaptırmayacağız' demesidir' dedi.

Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın içeride tutulmasının nedeni...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV ekranlarında gazeteci Suat Toktaş’ın sorularını yanıtladı. 6 milyar liralık yolsuzluk dosyasını Meclis gündemine taşıyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu “Türkiye’yi tam bir sömürge ülkesi haline getirmişler” dedi.

“Demirtaş’ın içeride tutulmasının nedeni ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demesidir” diyen Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

6 Milyar Liralik Yolsuzluk İddiasi

Direnen bürokratlar var. Yolsuzluk dosyalarını raporlayanlar var. Yağmur gibi yağıyor dosyalar. Erdoğan’ın imzası olanlar hakkında üç grup başkanvekili basın toplantısı ile duyuracaklar ve Meclis’e getirecekler. 6 milyar liralık yolsuzluk dosyasını savcılığı da verdik. Önce gidiyorlar müteahhitle temel atıyorlar sonra ihale yapıp müteahhite veriyorlar.

Sevgili bakanım: İstanbul’daki kuponlu arazileri ilk bana soracaksınız diyen kimdi? Bizi enayi mi sanıyorlar? Bunların rakamlarını da bilmiyorlar.

Beşli çete, dünya literatürüne girdi. Dünyada en fazla kamu ihalesi alan beş çete.

Tam bir sömürge ülkesi haline getirmişler Türkiye’yi.

Memur Teoman’dan bahsettim. Rüşvet teklif ediyorlar, almıyor. Memur Teoman’ı sürüyorlar. Buradan bütün onurlu bürokratlara sesleniyorum: Siz devletin gerçek sahibisiniz. Sizi hakkınız hukukunuzu sonuna kadar benim boynumun borcu olacaktır. Sakın ola tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatan bir belgenin altına imza atmayın.

Beş müteahhitin görüşme talebi net bir şekilde bana iletilmedi, dolaylı olarak iletildi. Görüşmedim. Niye görüşeyim?

Ben kinle öfkeyle hesap sormaktan yana değilim. Devlet adaletle yönetilir. Yolsuzluk yapılmışsa hak arayacaksınız, hukukla arayacaksınız. Bu memleketin namuslu savcıları var. Oturup araştırırlar. Özel bir bakanlık kurmak gibi bir derdimiz yok.

‘Erdoğan’a Daha Çok Sürprizlerim Var’

26 Ocak’ta açıkladığı yolsuzluk belgesine ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Erdoğan’a daha çok sürprizlerim var. Erdoğan’ın ıslak imzasının olduğu belgeyi de gösterdim. Daha çok sürprizlerim var ona. Öyle tazminat davası açtım, Kılıçdaroğlu susacak… Yemezler! Ne dedim; tüyü bitmemiş yetimin hakkını sonuna kadar savunacağım. Benim parayla, pulla işim yok. Birisine muhtaç değilim. Ben onlar gibi değilim. Ben hesabını sorarım.

Bu ihale yapılmış zaten. Resmi belge zaten. Sen alıyorsun, iptal ediyorsun ve 21b’ye göre yapıyorsun ikinci ihaleyi. 6 milyar lira daha pahalıya Kalyon İnşaat’a veriyorsunuz. Niye veriyorsun kardeşim?”

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Ne Zaman Açiklanacak?

6 lider kendi aralarında görüşürüyoruz. Hepimizin ortak bir hedefi var. Bu ülkeye demokrasi getirmek. Çalışmayı yapan genel başkan yardımcıları, güçlendirilmiş parlamenter sistemi açıklayacaklar. 6 parti lideri bir araya gelecekler. Ayrıntılar konusunda genel başkan yardımcıları bir tarih belirleyekceler, biz bu metne sahip çıkacağız. Ortak metni medya önünde hep beraber sahipleneceğiz. Diyoruz ki; güçlendirilmiş parlamenter sistem. Biz yeni bir şey yapmak istiyoruz.

Şubat ayı için bunun altına imza atacağız. Benim şahsi kanaatim: Partiler alfabetik sıraya göre otururlar masaya.”

‘Diyarbakir’da Çekilen Zulümleri Biliyor Muyuz?’

Diyarbakır’a yapacağı ziyaret öncesindeki “Bu ülkeye demokrasi gelecekse, bu ülkede demokrasi olacaksa, bu ülkede herkes kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecekse, inancından ötürü ötekileştirilmeyecekse bunun yolu Diyarbakır’dan geçer” sözlerine de değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Diyarbakır’da çekilen zulümleri bilmiyor muyuz? Boşuna mı helalleşme dedim. Bu kardeşiniz ateşten gömleği giydi. Bu helalleşmeyi gerçekleştireceğim. Bu ülkeyi cennete çevireceğiz” dedi.

Demirtaş ‘Seni Başkan Yaptirmayacağiz’ Dediği İçin İçeride’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Abdullah Öcalan’ın, Selahattin Demirtaş’ın vermiş olduğu mesajlardan rahatsız olduğu ortada bir gerçek” açıklaması hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Hani görüşmüyorlardı? Demek ki görüşüyorlar. Selahattin Demirtaş niye tutuluyor içeride? Haksız yere tutuluyor. Osman Kavala, haksız yere tutuluyor. Birisini mi öldürdüler? Bir insan siyasi görüşü dolayısıyla hapse atılır mı? Sayın Demirtaş, cumhurbaşkanı adayıydı. Hakimler seçime girebilir dedi. Kendisinin belirlediği hakimler. Trump telefon edince papazı bırakıyorsun, bu içeride siyasi rehine olarak tutacaklar. Öcalan ile ne görüştüler bilmiyoruz. Demirtaş’ın içeride tutulmasının nedeni ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demesidir. Görüşlerimiz farklıdır ama haksızlık varsa söyleyeceğiz. Sayın Demirtaş çıktığında gelip CHP’ye mi oy verecek, hayır. Ama siz hakkı ve hukuku savunmak zorundasınız.”