Mazlum Abdi: Bu saldırı savaş ilanı anlamına geliyor!

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi, Derik’e düzenlenen hava saldırısına ilişkin, "Bu saldırı savaş ilanı anlamına geliyor ve IŞİD'e karşı mücadelemizi baltalıyor " dedi.

Mazlum Abdi: Bu saldırı savaş ilanı anlamına geliyor!

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojava’nın Derik ilçesindeki DSG’ye yönelik Türkiye’nin hava saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıda kayıplar verdiklerini belirten Mazlum Abdi, baraj ve santral dahil olmak üzere saldırıların ilçenin altyapısına zarar verdiğini söyledi.

Abdi, Twitter hesabından İngilizce yayınladığı mesajda, “Ain Diwar ve Derik'in Türkiye tarafından bombalanması, sivillerin ve savaşçıların şehit olmasına neden oldu. Ayrıca bir barajı ve elektrik santrali de dahil olmak üzere kamu altyapısını vuruldu. Bu saldırı bir savaş ilanı anlamına geliyor, sivilleri tehlikeye atıyor ve IŞİD'e karşı mücadelemizi baltalıyor” ifadelerini kullandı.

Mazlum Abdi, "Bir yandan terör tehdidi büyürken Türkiye'nin bu tür saldırılarını önleme sorumluluğu Koalisyon ortaklarımıza düşüyor" diye ekledi.