Mesrur Barzani: Güvenlik ve huzur ortamının bozulmasına izin vermeyeceğiz

Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve huzur ortamının bozulmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Mesrur Barzani: Güvenlik ve huzur ortamının bozulmasına izin vermeyeceğiz

Mesrur Barzani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Kürdistan'da şiddet eylemlerini kışkırtmayı amaçlayan bireylerin planlarını bozduğu için hizmetlerimizi takdir ediyorum. Güvenliğimiz ve huzurumuz birinci öncelik olmaya devam edecek ve kimsenin bunu baltalamasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden açıklama 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi tarafından bugün yapılan açıklamada, biri PKK tarafından olmak üzere birden fazla saldırı hazırlığının etkili soruşturma neticesinde boşa çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi asayiş güçlerinin geçtiğimiz günlerde bazı provokatif saldırıları önleyerek, terör gruplarıyla ilintili çok sayıda kişiyi yakaladığı ifade edildi

Kürdistan Bölgesi’ndeki diplomat ve yabancı iş insanlarına saldırı planlandığı belirtilen açıklamaada, terör saldırılarıyla hedeflenecek olan kişi ve tarafların bilgilendirildiği ve gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, saldırının planlayıcılarından bazılarının Irak dışındaki kişilerle ve bazı Avrupa vatandaşlarıyla bağlantılı olduklarına dikkat çekildi.