Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi’nde yüzlerce medya kuruluşu özgürce faaliyet gösteriyor

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, ilk Kürtçe gazetenin yayınlanmasının 124. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Mesrur Barzani: Kürdistan Bölgesi’nde yüzlerce medya kuruluşu özgürce faaliyet gösteriyor

Başbakan Barzani mesajında, Kürdistan Bölgesi’nde yüzlerce medya kuruluşunun özgürce faaliyet gösterdiğini söyledi.

Bugün ilk Kürtçe gazete olan Kurdistan Gazetesi’nin 22 Nisan 1898'de Mısır'ın başkenti Kahire'de Mikdad Mithad Bedirxan tarafından yayınlanmasının 124. yıl dönümü.

Gazetenin yayın hayatına başladığı gün, Kürdistan Bölgesi ve diğer Kürt kurumları tarafından Kürt gazeteciliğinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir.

Başbakan Mesrur Barzani yayınladığı tebrik mesajında, “Kürdistan Bölgesi’nde genel olarak gazetecilik ve ifade özgürlüğü için iyi bir ortam ve fırsat sağlanmaktadır. Kürdistan Hükümeti'nin sağladığı bu özgür ortamdan büyük ölçüde yararlanan yüzlerce farklı medya kuruluşu özgürce faaliyet göstermektedir” dedi.

Mesrur Barzani gazeteciliğin önemine vurgu yaparak, “Medyanın toplumu uyaran ve doğru bilgiyi veren önemli ve kutsal bir görevi vardır. Kürdistan Bölgesi, toplumun siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel dönüşüm sürecine aktif ve olumlu bir şekilde katılmak ve uluslararası hukuk ve standartlar çerçevesinde sorumlu bir şekilde hizmet etmek için profesyonel sorumlu gazeteciliğe ihtiyaç duymaktadır” ifadelerini kullandı.

Başbakanı Barzani, Kürdistanlı gazetecilere de seslenerek, “Hiç kimsenin veya hiçbir partinin bu önemli ve ciddi görevi kendi çıkarları için kullanmasına ve yüksek milli değerleri baltalamasına izin vermeyin” dedi.