Belarus: NATO'yla doğrudan savaş mümkün

Belarus Savunma Bakanı Viktor Khrenin, gelecekte NATO ile doğrudan bir askeri çatışma olasılığının çok net hale geldiğini söyledi.

Belarus: NATO'yla doğrudan savaş mümkün
Belarus Savunma Bakanı Viktor Khrenin dün Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda NATO ile yaşanan gerginliklerle ilgili açıklama yaptı.
 
Russia Today'de yer alan habere göre, Savunma Bakanı Khrenin, Rusya ve Belarus'un kendilerini gelecekte NATO ile doğrudan bir çatışma içinde bulabileceklerinin "açık" olduğunu belirtti.
 
"Ukrayna savaşı, küresel bir çatışmaya dönüşüyor"
 
Ukrayna'daki savaşın Batı ile Doğu arasında küresel bir çatışmaya dönüştüğü konusunda uyarıda bulunan Khrenin, katılımcılara, Batı dünyasında silah harcamalarındaki artışa dayanarak, "sonucun net olduğunu: gelecekte NATO ile doğrudan bir askeri çatışma olasılığının çok açık hale geldiğini" söyledi.
 
Khrenin, "Belarus Cumhuriyeti'nin taktik nükleer silahların kendi topraklarına iade edilmesini etkili bir stratejik caydırıcılık faktörü olarak görmesi tesadüf değil" dedi.
 
"Üçüncü dünya savaşının eşiği"
 
Avrupalı "​​güç elitlerinin Doğu'ya karşı küresel bir savaşa odaklandığına şüphe yok" diyen "Ukrayna'daki vekalet savaşı aslında gezegeni üçüncü bir dünya savaşının eşiğine getirdi" ifadelerini kullandı.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Mart ayında, İngiltere'nin Ukrayna'ya zehirli seyreltilmiş uranyum mühimmatı sağlamasına yanıt olarak Rusya'nın nükleer silahlarının Belarus'ta konuşlandırılacağını duyurmuştu.