Mesrur Barzani'den seçim açıklaması: Nezih ve adil bir şekilde yapılmalı

Başbakan Mesrur Barzani, seçim sürecinin nezih ve adaleti gözeterek yürütülmesi konusunda uluslararası toplumun rolünün çok önemli olduğunu belirtti.

Mesrur Barzani'den seçim açıklaması: Nezih ve adil bir şekilde yapılmalı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis-Plasschaert’i başkent Erbil’de kabul etti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede Başbakan Mesrur Barzani, seçimlerin anayasa ihlallerinden, müdahalelerden ve ön hesaplardan uzak, hukuki bir ortamda yapılması gerektiğini söyleyerek seçimlere desteğini yineledi.

Başbakan Barzani ayrıca Kürdistan Bölgesi'nin anayasal statüsü ile Kürdistan'daki etnik ve dini bileşenlerin haklarına saygı duyulması gerektiğinin de altını çizdi.

Mesrur Barzani, seçimlerde nezih ve adaletin gözetilerek yapılması gerektiğine işaret ederek seçim sürecinin uluslararası toplum tarafından takip edilmesinin önemine değindi.

Her iki taraf da Kürdistan Bölgesi'nde demokratik sürecin ve istikrarın korunması amacıyla seçimlerde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması ve çözüme kavuşturulması konusunda mutabık kaldı.