ANF'den kara propaganda haberi: 'KDP, Türk operasyonuna onay verdi'

ANF'de yer alan bir haberde Kürdistan Demokrat Parti'nin (KDP), Güney Kürdistan'da Sidekan’nın üstü ile Berbizina boğazına güç yığmaya başladığı, KDP’nin bu girişimini Türk devletinin bölgedeki operasyonlarından bir kaç gün sonrasına denk geldiği ileri sürüldü.

ANF'den kara propaganda haberi: 'KDP, Türk operasyonuna onay verdi'

ANF'de yer alan "Türk işgal saldırıları: KDP, Sidekann’a güç yığıyor" başlıklı bir haberde Kürdistan Demokrat Parti'nin (KDP), Güney Kürdistan'da Sideka’nın üstü ile Berbizina boğazına güç yığmaya başladığı, KDP’nin bu girişiminin Türk devletinin bölgedeki operasyonlarından bir kaç gün sonrasına denk geldiği ileri sürüldü.

Türk Ordusu'nun geçen sene Bradost alanına yönelik başlattığı saldırılarını 28 Mayıs günü Şekif dağı ve Şehit Dervêş tepesine indirmeler yaparak genişlettiği dile getirilen haberde, Şekif Dağı, Şehit Dervêş tepesi ve Xakurkê alanına yönelik başlatılan saldırılar kapsamında, savaş uçakları ve kobra helikopterlerinin alanı bombalamaya devam ettiği belirtildi.

KDP'nin , şimdiye kadar Türk Ordusu'nun saldırılarına onay verdiği şeklinde açıklamalar yapıldığı, bilgilerin ortaya çıktığı ileri sürülen haberde, KDP güçlerinin, Cuma günü bölgeye yönelik hareketliliğinin bu şüpheleri daha da güçlendirdiği ileri sürüldü.

Gece saatlerinde KDP’ye bağlı 15 araçlık bir konvoyun Sidekan’ya peşmerge güçlerine gönderildiği dile getirilen haberde, Peşmergelerin yanlarında kepçe, grayder gibi iş makinaları ve konumlanmak amacıyla konteynır taşıdıkları gözlemlendi.

Haberde yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Sideka’ya giden peşmerge güçlerinin Sideka’nın üst tarafı ile Berbizina boğazını tutmayı hedeflediği dile getirilirken, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan bu bölgelerin, gerilla alanları olduğu belirtildi.