Mesut Barzani: Düşman, Kürdistan halkının iradesinin önüne geçemez

Mesut Barzani: Düşman, Kürdistan halkının iradesinin önüne geçemez

Başkan Mesud Barzani, Irak Baas rejimi tarafından bombalanan Zewe Kampı felaketinin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Düşman ne kadar acımasız ve silahlı olsa da Kürdistan halkının özgürlüğü isteyen iradesinin önüne geçemez” vurgusunu yaptı.

Başkan Barzani, 35 yıl önce Baas rejimi tarafından 8 bombardıman uçağıyla vurulan Zewe Kampı felaketinin yıl dönümünde bir mesaj yayımladı.

Baas rejiminin 9 Haziran 1985’te Zewe’de mültecileri vahşice bombaladığını ve çok sayıda masum kadın ve çocuğu katlettiğini anımsatan Başkan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Zewe felaketi, Irak devletinin tarihe geçen en karanlık sayfalarından biridir ve asla unutulmayacaktır. Baas rejimi Kürdistan halkına yönelik Enfal, tutuklama ve göç ettirme uygulamalarıyla kalmayıp Zewe’de vahşi bir suç da işledi. Zewe’deki yaralıların inlemelerini ve şehitlerin parçalanan ve yanan cesetlerini kim görse, dönemin Irak rejiminin vahşetini ve Kürdistan halkının mazlumiyetini görürüdü.

Aynı zamanda Zewe mültecilerinin direniş ve kahramanlığı, Amine Ana ve Kürt halkının yüzlerce diğer örneği, düşmanın ne kadar gaddar ve silahlı olursa olsun, Kürdistan halkının özgürlüğü isteyen iradesinin önüne geçilemeyeceği, başı eğik ve yenik kalmayacağı herkes için açık bir mesajdı.

Bu yürek sızlatan anmada, Zewe şehitleri ve özgürlük yolunun bütün şehitlerinin ruhuna, Kürdistan halkının cesaret ve fedakarlığına selam olsun.”