Millet İttifakı: Pazartesi günü Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağız

Altılı Masa'nın Pazartesi günü yeniden toplanacağı bildirildi. Parti liderlerinin partilerinin yetkili kurullarına danışıp Pazartesi günü tekrar buluşma kararı aldı.

Millet İttifakı: Pazartesi günü Cumhurbaşkanı adayını açıklayacağız

"6 Mart'ta açıklanacak"

Toplantı sonrası altı siyasi partinin ortak imzasıyla metin yayımlandı. Metinde şu ifadelere yer verildi:

"Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz.

Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

 

Millet İttifakı'nın açıklaması

Millet İttifakı'nın 12'nci toplantısı

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı Altılı Masanın 12'nci toplantısı bugün saat 14:00’te Saadet Partisi Genel Merkezi'nde başlamıştı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.

Toplantıda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi bekleniyordu.

Ayrıntılar geliyor...