MSB ve HPG'den 3 aylık bilanço

Türkiye Savunma Bakanlığı ve PKK’nin askeri kanadı HPG “Pençe Kilit operasyonu"nun 3 aylık bilançosunu yayınladı.

MSB ve HPG'den 3 aylık bilanço

HPG Basın İrtibat Merkezi, TSK ile çatışmaların 3 aylık  bilançosunu yayınladı.

HPG’den yapılan açıklamada Kürdistan Bölgesi sınırlarında devam eden “Pençe Kilit Operasyonu”nda bin 528 askerin öldürüldüğü ileri sürüldü.

HPG 3 aylık operasyonda 72 HPG üyesinin ise hayatını kaybettiğini kaydetti.

HPG açıklamasında  Zap-Avaşin-Metina bölgelerinde başlatılan “Pençe Kilit Operasyonu”nda yaşanan çatışmalarda TSK’ya “büyük zayiat” verildiği ve TSK’nın amacına “ulaşamadığı” belirtildi.

HPG 3 aylık süre zarfında TSK’ya yönelik bin 129 saldırı gerçekleştirildiği, 6’sı üst düzey komutan bin 528 askerin öldürüldüğü, 217’sinin ise yaralandığı ileri sürüldü.

TSK’ya iat savaş uçaklarının 2 bin 623 kez, helikopterlerinin   ise bin 978 kez HPG noktalarını bombaladığını ve 72 üyelerinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Türkiye Savunma Bakanlığı’nın 3 aylık bilançosunda ise operasyonlarda 266 PKK’linin  ve 37 TSK mensubunun hayatını kaybettiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı./Rudaw