Yeni Nesil liderinden TSK-PKK çatışması yorumu

Yeni Nesil Hareketi lideri Şasuwar Abdulwahid, TSK ile PKK arasında Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yaşanan çatışmalara ilişkin bir soruya, “Pozisyonumuz nettir, biz silahlı mücadeleden yana değiliz, sorunun silahla çözüleceğine inanmıyoruz” yanıtını verdi.

Yeni Nesil liderinden TSK-PKK çatışması yorumu

Bugün Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin konuşan Yeni Nesil Hareketi Genel Başkanı Şasuwar Abdulwahid, Kürdistann Bölgesi’nde son günlerde yaşanan benzin zammını eleştirdi.

Peşmerge 70 ve 80’inci birliklerinin Peşmerge Bakanlığı bünyesine alınarak birleştirilmesi konusuna değinen Abdulwahit, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) 2005’te kağıt üzerinde bu konuda anlaştığını ancak pratikte uygulanmadığını dile getirdi.

Abdulwahid, KDP ve KYB’nin bu konuda hala samimi olmadıklarını savundu.

Rûdaw muhabirinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasında Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yaşanan ve sivil halkın zarar gördüğü, köylerin boşaltılmasına neden olan çatışmalarla ilgili sorusuna Abdulwahit, kendisi ve Yeni Nesil Hareketi’nin de silahlı mücadeleye katılmadığını ifade ederek yanıt verdi.

Abdulwahid, “Bu savaşa ilişkin tutumumuzu defalarca dile getirdik, biz silahlı mücadeleye inanmıyoruz, bu yüzden belki de bize çok defa şikayette de bulunuldu” dedi.

"Silahlı mücadele zamanı bitti” diyen Abdulwahid, “Şimdi ekonomiyi ve devlet kurumlarını inşa etme ve güçlendirme zamanıdır. Ama diğer Kürt güçlerin Kürdistan'da kalma hakkı olmalı” ifadelerini kullandı.

Şasuwar Abdulwahid, "Türkiye, İran ve Suriye'nin de Kürt sorununu ciddiye alması ve çözmesi gerektiğini" vurgulayarak, "çünkü tarih göstermiştir ki hiçbir milleti savaşla yok edemezsiniz ve nihayetinde dönüp diyalog masasına gelmek zorunda kalırsınız" şeklinde konuştu.