Müslim Doğan'dan 'Genel af' açıklaması: 10 bin siyasi tutsağı da kapsayacak

29 Ekim'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde genel af çıkacağı iddiasında bulunan eski Devlet Bakanı Müslüm Doğan, 'af' söyleminin bir öngörüye değil, bilgiye dayandığını belirtti.

Müslim Doğan'dan 'Genel af' açıklaması: 10 bin siyasi tutsağı da kapsayacak

Batman Burada'ya konuşan eski HDP'li Devlet Bakanı Müslüm Doğan, ilk olarak kendisi tarafından sözü edilen genel af konusuna ilişkin konuştu.

Doğan, "Benim genel af olarak duyurduğum husus, bilgilere dayanan bir durum. 29 Ekim tarihini de bir bilgi olarak aldım. Ak Partili milletvekili arkadaşlarımız var, her partiden yasama süreçlerinde beraber çalıştığımız sohbetimiz olan milletvekilleri var. On bin civarında siyasi tutsağı kapsayacak bir af durumu var. Hatta Ak Parti önemli akademisyenlerden hizmet alıyor şu anda ve bu aldıkları hizmeti yasa haline getirecekler" derken Meclis'in olağanüstü toplanarak 29 Ekim'de yasayı yürürlüğe koyacağını öne sürdü.

'Devlet bürokrasisi kararını verdi'

Genel af hususunun yasa taslağı haline getirilerek, Meclis grup başkanvekilliklerine gönderileceğini, olağanüstü oturumla bir araya gelineceğini ve Meclis'te tek gündem başlığı olarak sunulacağını belirten Doğan, "Komisyonlara devredilip Meclis tekrar kapanacaktır. Çünkü komisyonlar Meclis kapalı iken de çalışmaya devam ediyor" dedi. Doğan açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Devlet bürokrasisinin bu konuda bir karar kılmış olduğunu belirtebilirim. Yeni bir sayfa açılsın, ülke artık bu meselelerle uğraşmasın. Ülke cumhuriyetin ikinci yüzyılında ekonomi, ülke etrafındaki jeopolitik meseleler olmalıdır.

Ama içerde Kürt meselesinin geride bırakılması, eşit yurttaşlık ile ifadesini bulacak bir toplum sözleşmesi de gündeme gelebilir. Toplum hassasiyetinin de korunacağı şekilde yeni düzenlemeler olabilir. Ama toplumsal bir barışa ihtiyaç var ve bunu bir genel af üzerinden başlayabilir."

Kısadalga