Neçirvan Barzani ABD Kongresi heyeti ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Senatör Mark Takano başkanlığındaki bir ABD Kongresi heyetini kabul etti. Kabulde, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için zemin oluştuğuna dikkat çekildi.

Neçirvan Barzani ABD Kongresi heyeti ile görüştü

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere önce Bağdat’a, ardından Erbil’e gelen Senatör Mark Takano başkanlığındaki ABD Kongresi’nden bir heyet, Başkan Neçirvan Barzani tarafından kabul edildi.

Kabulde, ABD’nin Irak Büyükelçisi Alina Romanowski de hazır bulundu.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde, ABD ile Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, Irak’taki siyasi ve güvenlik durumu, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü ve terör tehdidi gibi konular ele alındı.

Taraflar, yeni hükümetin başarısı için Irak’taki siyasi taraflar arasındaki dayanışmaya, ülkenin güvenliği, istikrarı ve egemenliğinin korunmasına vurgu yaptı.

Ayrıca taraflar, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için zemin oluştuğuna dikkati çekti.

Peşmergenin IŞİD’e karşı mücadelede oynadığı role övgüde bulunan konuk heyet, ABD’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilere önem verdiğini ve Washington yönetiminin IŞİD’e karşı mücadelede Erbil ile Bağdat’ı stratejik ortak gördüğünü belirtti.

Başkan Neşirvan Barzani de IŞİD'e karşı mücadelede ABD ve uluslararası koalisyonun Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne verdiği destek ve ayrıca Peşmerge Bakanlığı bünyesinde reform sürecine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.

Kabulde ayrıca Peşmerge Bakanlığı'nın reform sürecini ve yeniden örgütlenmesi ve bu süreci hızlandırma ihtiyacı, Kürdistan Bölgesi'ndeki iç durum, Kürdistan’da siyasi partiler arasındaki dayanışma ve birliğinin önemi gibi konular da ele alındı.