Neçirvan Barzani, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani ile Almanya Başbakanı Scholz bir araya geldi. Görüşmede Kürdistan Bölgesi ile Almanya ilişkileri, bölgedeki gelişmeler ile her iki tarafın çıkarlarını ilgilendiren ortak konular ele alınacak.

Neçirvan Barzani, Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

Bir dizi resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam Berli’ne giden Başkan Neçirvan Barzani, bugün Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Almanya Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tobias Lindner ve Alman Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Franziska Brantner ile görüştü.

Ardından Başbakanlık Köşküne geçen Barzani, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

İki liderin gündeminde Kürdistan Bölgesi’nin Almanya ile ilişkileri, Erbil ile Bağdat ilişkileri, bölgedeki gelişmeler ve iki tarafın çıkarlarını ilgilendiren ortak konular var.

Kürdistan Bölgesi ile Almanya arasında uzun yıllara dayanan güçlü ilişkiler bulunuyor. Özellikle IŞİD saldırıları döneminde, Almanya hükümeti IŞİD ile mücadelede ve göçmenlere ilişkin Kürdistan Bölgesi’ne çok sayıda askeri ve insani yardımda bulundu.

Peşmerge Güçlerine IŞİD saldırılarına karşı MİLAN füzeleri veren Almanya, aynı zamanda 2014 yılından beri Peşmerge Güçleri, Irak ordusu ve güvenlik güçlerine eğitim ile danışmanlık başta olmak üzere birçok destekte bulundu.

Almanya’nın 2016 yılına kadar Irak ve Kürdistan Bölgesinde görev yapan 160 askeri bulunuyordu.