Almanya: Kürdistan'a desteğimiz devam edecek

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Lyn, Başbakan Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti kabul ettiği görüşme ardından Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, Almanya Savunma Bakanı’nın Erbil-Bağdat arasında yaşana krizinden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği, her iki tarafın bir an önce diyaloğa başlamasını temenni ettiği belirtildi.

Almanya: Kürdistan'a desteğimiz devam edecek
Başbakan Neçirvan Barzani’yi kabul eden Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Lyn, Peşmerge Güçleri’ne desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Lyn, Başbakan Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyeti kabul ettiği görüşme ardından Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden yapılan açıklamada, Almanya Savunma Bakanı’nın Erbil-Bağdat arasında yaşana krizinden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği, her iki tarafın bir an önce diyaloğa başlamasını temenni ettiği belirtildi.

Açıklamaya göre; Ursula von der Lyn ülkesinin Peşmerge Güçleri’ne verdiği  destek ve eğitimin daha farklı bir biçimde devam edeceğini söylediği kaydedildi.

Başbakan Neçirvan Barzani ise desteklerinden ötürü, Almanya hükümetine teşekkür ederek, Kürdistan Bölgesi’nin durumu ve Bağdat ile Erbil arasındaki ilişkiler hakkında bilgi verdiği belirtilidi. Başbakan Barzani, yaşanan krizin Irak’ın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik yanlış politikaları ve kuşatmasından ötürü çözüme kavuşmadığının altını çizdi.

Başbakan Neçirvan Barzani, Almanya hükümetinden Kürdistan Bölgesi’nin haklarını anayasa çerçevesinde tanıması  özellikle bütçe kesintisi konusunda Bağdat hükümetine baskı uygulamasını talep ettiği bildirildi.