Trump, Avrupa Birliğine neden sıcak bakmadığını açıkladı

Trump, Avrupa Birliğine neden sıcak bakmadığını açıkladı

Seçim kampanyası boyunca Avrupa Birliği karşıtı görüşler dile getiren ve Brexit’i destekleyen Trump’ın, Avrupa Birliğine neden olumsuz baktığını, NATO zirvesi için bulunduğu Brüksel’de AB liderleriyle paylaştığı belirtildi. Belçika’nın Le Soir gazetesinin haberine göre Trump, AB liderlerine, Avrupa Birliği hakkındaki negatif düşüncelerinin, Avrupa Birliği ülkelerinde kolayca golf parkuru açamamasından kaynaklandığını aktarmış.

Le Soir’ın haberine göre görüşmelere tanık olan bir AB yetkilisi, ‘’Ne zaman bir ülkeden bahsetsek hemen oradaki yatırım deneyimini paylaşıyor. İskoçya? Orada bir golf kulübü açtığını söyledi. İrlanda? Yatırım lisansı almasının iki buçuk yıl aldığını söyleyerek bunun da AB’nin kendisi nezdinde imajını zedelediğini söyledi.’’ diye konuştu ve ekledi: ‘’İstediği herşeyin hiçbir resmi formalite olmadan hemen gerçekleştirildiği bir sistem istiyor diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz.’’

Trump, başkan olduktan sonra bile kendisine ait golf kulüplerinin işleyişinden kendisini tamamen soyutlamadı. New York Times’ın tuttuğu kayıtlara göre başkanlığının ilk 5 ayında tam 25 kez kendi golf kulüplerine gitti. ABD başkanı bazı yabancı konuklarını da yine kendisine ait ticari golf kulüplerine götürdü. Örneğin Florida’da ağırladığı Japonya başbakanı ile kendisine ait golf kulübünde golf oynamaya gitti. Bu yılki PGA Yetişkinler Golf Şampiyonası da perşembe günü Trump’ın Virginia’daki golf kulübünde başladı.