Neçirvan Barzani Bursu, liseyi derece ile bitirenlere ücretsiz eğitim verecek

Neçirvan Barzani Bursu, üniversiteye geçiş sınavını derece ile bitiren öğrencilere Erbil'deki Kürdistan Üniversitesi'nde ücretsiz eğitim imkanı sunacak. Bursa Kürdistan Bölgesi genelinde bilim ve edebiyat bölümlerinden birincisi ve ikincisi olanlar başvurabilecek.

Neçirvan Barzani Bursu, liseyi derece ile bitirenlere ücretsiz eğitim verecek

Neçirvan Barzani Bursu, 2013 yılından bu yana öğrencilere Kürdistan Bölgesi ve yurtdışındaki özel üniversitelerde ücretsiz eğitim imkanı veriyor. Her yıl 250 ila 300 öğrenci burstan yararlanıyor.

Burs, öğrencilerin konaklamaları ile eğitim süresince masraflarının tamamını kapsıyor.

Kürdistan Üniversitesi, burs kazanan öğrencilerin derecelerine göre üniversitenin tüm bölümlerinde okuyabileceklerini açıkladı.

Ayrıca İngilizcesi zayıf olanlar öğrenciler için eğitimin ilk yılı İngilizce öğrenime ayrılıyor. Bu süre içerisinde de eğitim ve konaklama masraflarını üniversite karşılıyor.

Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanlığı Pazartesi günü lise 12'nci sınıfı öğrencilerinin katıldığı üniversiteye geçiş sınavalarında dereceye giren öğrencilerin isimlerini açıkladı. Fen, edebiyat ve meslek dallarının her birinde 22 öğrenci okulu birinci ve ikinci olarak tamamlamayı başardı.