Neçirvan Barzani: Sorunların çözümü huzur ve ortak yaşamın anahtarı olacak

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Iraklı yetkili ve tarafların sorumluluk bilinciyle yaşananlara yaklaşması gerektiğini belirtti.

Neçirvan Barzani: Sorunların çözümü huzur ve ortak yaşamın anahtarı olacak

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümünün Irak’ın istikrarının anahtarı olduğunu söyledi.

Neçirvan Barzani, başkent Erbil’de Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi ve BM Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Jeanine Hennis-Plasschaert ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Barzani, Erbil ile Bağdat arsındaki sorunların çözümünün Irak’ta huzur ve ortak yaşamın anahtarı olacağını söyledi.

Erbil ile Bağdat arasında bütün Irak’ın çıkarları temelinde iyi ilişkiler olduğunu belirten taraflar, çözüm için BM’nin taraflar arasındaki müzakerelere olan desteği vurgulandı.

Neçirvan Barzani, BM’nin Irak’taki rolünün önemini dile getirerek, “BM’nin Erbil ile Bağdat arasındaki müzakelerin başarı ile sonuçlanması için teşvik edici rolünü oynamasını umut ediyorum. , Iraklı yetkili ve tarafların ülkenin karşı karşıya kaldığı tehdit ve zorlukları gözönüne alarak sorumluluk bilinciyle yaşananlara yaklaşması, sorunları Anayasa temelinde çözmesi ve anlaşmaları uygulamaları gerekiyor” dedi.

Görüşmede ayrıca, Irak’taki siyasi, güvenlik, ekonomik durum ile terörle mücadelede uluslararası Koalisyonun rolü ve Irak’ta yapılacak seçimler değerlendirildi.