Netanyahu: Bu, sadece başlangıç

İsrail Başbakanı Netanyahu, büyük uluslararası desteğe sahip olduklarını ve Hamas'ı yok edeceklerini belirterek Gazze'ye şimdiye kadar düzenlenen operasyonlar için "Bu, sadece başlangıç" dedi.

Netanyahu: Bu, sadece başlangıç

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne beklenen kara operasyonu öncesinde Cuma akşamı televizyondan Ulusa Sesleniş konuşması yaptı.

Bir haftadır süren operasyonlara atıfla "Bu, sadece başlangıç. Bu savaşı hiç olmadığı kadar güçlü bir şekilde bitireceğiz" ifadelerini kullanan Netanyahu, operasyon için arkalarında güçlü bir uluslararası destek bulunduğunu ve "Hamas'ı yok edeceklerini" söyledi. Netanyahu, "Hamas'ı yok edecek ve kazanacağız ama bu, zaman alacak" diye konuştu.

Netanyahu'nun televizyon konuşmasını, Yahudilerin dinlenmek ve Tevrat okumakla geçirdikleri ve elektrikli aletler kullanmadıkları Şabat gününün başladığı Cuma akşam saatlerinde yapması dikkat çekti.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıların ardından başlatılan hava saldırılarında Gazze Şeridi'nde bin 300'ün üstünde kişi öldü.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistiinlilere güneye geçmeleri için tanıdığı 24 saatlik süre, TSİ 20.00'de dolmuştu.

Bir milyonun üstünde kişinin bu kadar kısa bir sürede yaşadıkları yerleri terk etmesinin zorluğu nedeniyle İsrail'in çağrısı uluslararası tepkilere yol açmıştı.