Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi 100. gününde

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi 100. gününde

Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın Ankara Yüksel caddesinde "İşimizi geri istiyoruz" talebiyle başlattıkları açlık grevi 100. gününe girdi. Doktorlar, her an kalp yetmezliğiyle karşı karşıya kalabileceklerini söylüyorlar. 

Semih Özakça'nın eşi Esra Özakça 100. gün için çağrıda bulundu. Sultan Özakça ile birlikte kendisinin de 25 gündür açlık grevinde olduğunu hatırlatan Esra Özakça, "100. gün bizler için çok önemli. Artık her geçen günün kritik olduğunu biliyoruz. 100. günde İnsan Hakları Anıtı'nı çiçeklerle donatmak için tüm yurttaşları çiçekleriyle beraber Yüksel'e bekliyoruz" dedi.

Saat 19'da Kızılay Sakarya Caddesi'nde toplanacaklarını belirten 100 avukat da, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamada, "Adaletin yerini bulması için 100. günde, cübbelerimizle Nuriye ve Semih'e ses olmak için biraraya geliyoruz" dediler.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden ihraç edilmeleri üzerine 9 Kasım 2016'da Ankara Yüksel Caddesi’nde oturma eylemine başlamışlardı.

Gülmen ve Özakça, açlık grevini tutuklu bulundukları cezaevinde devam ettiriyorlar.