Özdağ: Meral Akşener bana Kandil'e gitmekten bahsetti

Ümit Özdağ'a, İYİ Parti lideri Akşener’in kensine Kandil'e giderek PKK kurucularına "Ne istiyorsunuz” deme düşüncesini aktardı. Özdağ, "Şaka yaptığını düşündüm" dedi.

Özdağ:  Meral Akşener bana Kandil'e gitmekten bahsetti

Zafet Partisi Lideri Ümit Özdağ, İstanbul'daki basın toplantısında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Medyascope'da yaptığı açıklamaları ele aldı.

Özdağ, Meral Akşener'in kendisine iki kez, PKK'nin kurucularından Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın yanına, Kandil'e gitmekten bahsettiğini öne sürdü.

Akşener’in PKK ile müzakere süreci başlatacağını iddia eden Özdağ, "Yeni bir açılım sürecini başlatmaktan bahsetti. Demek ki Sayın Akşener, PKK ile oturup yeni bir müzakere süreci başlatacak. Ben de buradan soruyorum: Sayın Akşener, PKK ile masaya oturduğunuz zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugünkü hukuksal yapısından hangi noktalarda taviz vereceksiniz?” diye konuştu.

"İlk duyduğumda kulaklarıma inanamadım"

Özdağ, “İYİ Parti'nin kuruluşu sırasında Akşener’le yapmış olduğumuz konuşmalarda bana iki kez şu soruyu sordu: 'Ümit Bey bir helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Kalkan’a ve Cemil Bayık’a sorsam, ulan siz ne istiyorsunuz anlatın bakalım'. İlk duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Şaka yaptığını düşündüm ve 'Meral Hanım böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey yaparsanız sizi hemen elinizi kolunuzu bağlarlar ilk mağaraya atarlar' dedim ve aynı soruyu bir başka toplantıda tekrar sordu. Dışarıda bir daha söylememesi gerektiğini söyledim.

Sonra bir daha bahsetmedim ama şimdi anlıyoruz ki Ruşen Çakır'a vermiş olduğu demeçte seçimlerden sonra oturup konuşacağız ifadesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tekrar nasıl kuracaklarının pazarlığını PKK ile yapacaklar” ifadesini kullandı.