Papa Franciscus bugün Bağdat’ı ziyaret edecek

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün Irak’ın başkenti Bağdat’a ulaşacak. Papa’nın ziyareti dolayısıyla Bağdat’ta güvenlik önlemleri arttırıldı.

Papa Franciscus bugün Bağdat’ı ziyaret edecek

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus 5-8 Mart tarihlerinde Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edecek. Papa’nın ziyareti öncesi kentin her tarafına güvenlik güçleri yerleştirildi.

Papa’nın ziyaret edeceği Bağdat’taki Seyide Necat Klisesi çevresinde de sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Saat 09:30’da Roma’dan havalanacak olan Papa Franciscus’un uçağı saat 14:00’da Bağdat Uluslararası Havalimanı’na ulaşacak. Papa, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi tarafından karşılanacak.

Mustafa Kazımi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Biz, Irak halkı ve hükümeti, Papa Francis'i ağırlamayı dört gözle bekliyoruz. Mezopotamya her zaman ortak insani değerler için tarihi bir buluşma yeri olmuştur ve olmaya devam edecektir. Peygamberler ve medeniyetler diyarı Sümer, Babil ve Asur diyarına hoşgeldiniz Papa Franciscus” dedi.

Güvenlik ve sağlık önlemleri tamamlandı

Papa’nın ziyarettine hazırlanan Bağdat’ta sıkı güvenlik önlemleri alındı. Kentin bir çok bölgesine güvenlik güçleri yerleştirildi.

Güvenlik güçleri özellikle kiliselerin çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alarak kontrol noktaları oluşturdu.

Papa Franciscus, 2010 yılında saldırıya uğrayarak 52 kişinin hayatını kaybettiği Seyide Necat Kilisesi’nin ziyaret edecek.

Rûdaw’a konuşan Irak Sivil Savunma Personeli Hüseyin Ebu Cafer, “Papa’nın ziyaretine hazırlık amacıyla koronavirüs tehlikesine karşılık Kerrade bölgesindeki tüm kiliseler temizlendi. Bir haftadır başlattığımız çalışmaları bugün tamamladık” ifadelerini kullandı.

Papa Franciscus füze saldırısına rağmen Irak'ı ziyaret etmekte kararlı |  ŞARKUL AVSAT

Hristiyanlar: Papa’nın ziyaretinden umutluyuz

Kiliseye yönelik 2010 yılındaki saldırıdan yaralı kurtulan Liwis Kilemis, “Papa’nın ziyaretinin bizim için bir umut olması konusunda umutvarız. Burdaki yetkililerle konuşup bir daha farklı bileşenlere saldırmamaları için radikallere karşı önlem almalarını istemesini bekliyoruz. Özellikle de Ezidi, Şebek, Hristiyan ve Behai gib silahlı gücü bulunmayan bileşenler için” diye konuştu.

Papa Franciscus, bugün 20 Vatikan üyesi ve 70’ten fazla gazetecinin katıldığı ziyarette Bağdat’a ulaşacak.

Papa Franciscus’un 5 Mart programı

Saat 09:30’da Roma’daki Fiomicino Havalimanı’ndan havalanacak olan Papa Franciscus’un uçağı saat 14:00’da Bağdat’a ulaşacak.

Irak Başbakanı Mustafa Kazımi tarafından karşılanacak olan Papa Franciscus için saat 15:00’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi tören düzenlenecek.

Saat 15:15’te Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya gelecek.

Saat 15:45’te Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda sivil toplum örgütleri ve diplomatik heyetlerle bir görüşme gerçekleştirecek.

Saat 16: 40’da Seyide Necat Kilisesi’ni ziyaret ederek, kilise yetkilleriye görüşecek. / Rudaw