Papa Francis'in Kürdistan ziyaretinin tarihi belli oldu

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis’in gelecek yıl Mart ayında Erbil, Bağdat ve Musul’u ziyaret edeceği açıklandı.

Papa Francis'in Kürdistan ziyaretinin tarihi belli oldu

Vatikan'dan yapılan açıklamaya göre;  Papa Francis, 5-8 Mart 2021 tarihleri arasında Erbil, Bağdat ve Musul'da temaslarda bulunacak.

Papa'nın Sözcüsü Matteo Bruni, ziyaretin detaylarının yakın zamanda paylaşılacağını açıklarken, Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle değişiklik yaşanabileceğini kaydetti.

Başbakan Mesrur Barzani, 19 Şubat 2020’de Vatikan’da Papa Francis ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve Papa’yı Kürdistan’a davet etmişti.

Irak ve bölgedeki gelişmeler, etnik ve dini bileşenlerin birlikte yaşamı, Irak ile Kürdistan Bölgesi’ndeki Hristiyanların durumunun ele alındığı görüşmede Başbakan, Kürdistan Bölgesi’nde etnik ve dini bileşenlerin huzur içinde yaşadığını, insani, kültürel ve inanç haklarının korunduğunu ifade etmişti.

Papa da etnik ve dini bileşenlerle göçmenlere kapılarını açtığı ve her türlü hizmeti sunduğu için Kürdistan Bölgesi ve hükümetini takdir etmişti.

Papa, Kürdistan Bölgesi’nin, Irak ve bölgedeki terörle mücadele ve şiddet karşısında insan hak ve özgürlüklerini korumada çok etkili olduğunu kaydetmişti.