Paris'te 3 kişiyi öldüren saldırganın gözaltı kararı kaldırıldı

Paris saldırganı hakkındaki gözaltı kararı kaldırıldı, saldırgan kliniğe sevk edildi.

Paris'te 3 kişiyi öldüren saldırganın gözaltı kararı kaldırıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te dün 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı düzenleyen kişi hakkındaki gözaltı kararı doktor tavsiyesi üzerine kaldırıldı, saldırgan psikiyatri kliniğine sevk edildi.

Paris savcılık ofisinden yapılan açıklamaya göre, 69 yaşındaki Fransız saldırganı muayene eden doktor, saldırganın sağlık durumunun gözaltı koşullarıyla uyumlu olmadığı sonucuna vardı.

Emniyet bünyesindeki psikiyatri kliniğine nakledilen saldırgan, sağlık durumu elverirse tahkikat hakimi tarafından sorgulanacak.

Fransız basınında adı "William M." olarak geçen 69 yaşındaki saldırgan olay yerinde gözaltına alınmıştı. Saldırganın Fransa'nın resmi demir yolu şirketi SNCF'ten emekli bir Fransız vatandaşı olduğu belirtilmişti.

Saldırganın 2016 ve 2021'de 2 kez cinayete teşebbüs ettiğinin polis kayıtlarına geçtiği, Aralık 2021'de elinde kılıçla Paris'te bir göçmen merkezine saldırdığı ve 2 kişiyi yaraladığı, bu nedenle hapse atıldığı ve bu ay hapisten çıktığı ifade edildi.

Gösteriler devam ediyor

Paris'te dün gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından başlayan protestolar bugün de devam ederken, polis ve eylemciler arasında yer yer çatışmalar yaşandı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne dün düzenlenen ve üç kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı protesto etmek amacıyla bugün binlerce Kürt gösterici sokağa çıktı.

Paris'teki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericilerin saygı duruşuyla başlayan protestolar, yerini olaylara bıraktı.

Göstericiler bazı araçları devirip ateşe verirken polisin eylemcilere biber gazı fırlattığı görüldü.

Göstericilerin bazı araçları devirip ateşe vermesi hakkında konuşan Avukat Ümran Mansur şöye konuştu:

“Araçları devirip ateş yakmak Kürtler açısından iyi bir şey değil. Kürtler, burada tüm renkleriyle saygı görüyor. Kürtler IŞİD ile savaşmış ve Fransa’nın Kürtlere bakış açısı oldukça olumlu. Kürtleri; ezilen, 4 ülke arasında parçalanmış, zulme maruz kalmış, haklarını arayan ve Kürdistan devletini isteyen bir millet olarak görüyor.”