PDK saldırılara ilişkin kaygılarını, Türk konsolosluğuna iletti

 PDK saldırılara ilişkin kaygılarını, Türk konsolosluğuna iletti

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Dışilişkiler Sorumlusu Hoşyar Siweyl Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi Konsolosu Hakan Karaçay’ı makamında kabul etti.

Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi Konsolosu Hakan Karaçay dün PDK’nin Dışilişkiler Ofisi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi ve PDK’nin Diplomasi İlişkileri Yetkilisi Hoşyar Siweyl ile görüştü.

PDK İnfo’nun yayınladığı habere göre, gerçekleşen toplantıda Hoşyar Siweyl Türkiye Konsolosu’na Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’nde PKK’ye karşı düzenlediği saldırıların bölge halkında büyük zararlara yol açtığına dair PDK üst düzey yönetiminin kaygılarını iletti.

Toplantıda Türkiye ve PKK’ye çağrıda bulunan Siweyl, şiddet ve savaş yönteminin bırakılması, siyaset ve diyalog yolu ile sorunlarını halletmeleri gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi Konsolosu Hakan Karaçay’da toplantıda yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi yönetiminin kaygılarını Türk yetkililerine ileteceğini, hiç bir zaman Kürdistan Bölgesi halkına zarar vermek istemediklerini fakat bölge halkının da Türkiye’nin endişelerini anlaması gerektiğini ifade etti.

Hakan Karaçay açılamasının sonunda, Türkiye Hükümeti’nin Kürt sorunu’nun PKK’yle alakalı olmadığını ve PKK’yi Kürtlerin temsilcisi olarak görmediklerini belirtti.