Perinçek: Bu süreçte haksızlıklar görmezden gelinebilir

Perinçek: Bu süreçte haksızlıklar görmezden gelinebilir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'nın Sesi FM'de Yavuz Oğhan'dan "Bidebunudinle" programında açıklamalarda bulundu.

Perinçek, CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili bir soruya "Savaştayız, 10 kişinin haksızlığa uğraması bir şey ifade etmez. Ancak yine de Berberoğlu'nun tutuklanması yanlış."

"HDP'NİN desteği açık"

Perinçek'e göre yürüyüşe kurumsal olarak olmasa da HDP'nin desteği açık. Üstelik HDP'yi meclise getiren de CHP.

 "Zaten cezaevindekilerin tamamı PKK'lı ya da FETÖ'cü."

 Perinçek Türkiye'nin terörle mücadelesini ise varlık yokluk savaşına benzetti. Böyle bir dönemde yapılan haksızlıkların görmezden gelinebileceğini söyledi.

 "Haksızlık yok mu, elbette var. Onları gidermek için biz de çaba sarf ediyoruz ancak Türkiye çok kritik bir mücadele veriyor. Bu süreçte yapılan haksızlıklar görmezden gelinebilir. Yetmiş bin kişi içerideyse haksızlığa uğrayan yedi yüz kişi yoktur. Şu an yargı tarafsız ve 'Ak Parti'nin yargısı' tartışmaları yersiz. Hakimler ve savcılar Cumhuriyet'in hakimleri ve savcıları."

"İhraç edilen akademisyenler ya terör üyesi ya da yetersizler"

Kanun hükmünde kararnamelerle işlerinden atılanların da terör örgütü mensubu olduğunu savunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 'Akademisyenler de mi öyle, öyleyse neden haklarında soruşturma yok?' sorusuna, "Bir kısmı terör örgütünün üyesi, bir kısmı da yetersiz olduğu için işten atıldı" yanıtını verdi.