ABD'li eski diplomat: Kürtler, ABD'ye güvenmenin bedelini ağır ödeyecek

ABD'li eski diplomat: Kürtler, ABD'ye güvenmenin bedelini ağır ödeyecek

KRD News Haber Merkezi

Arapça yayın yapan Şark El Awsat gazetesine konuşan ABD’nin Suriye eski Büyükelçisi Robert Ford, yakında gelecekte Esad'ın Kürtlere karşı Türkiye ile anlaşacağıve ABD’nin Suriye Kürtlerini korumayacağını iddia etti.

ABD’nin Suriye eski Büyükelçisi Robert Ford, Kürtlerin ABD ile birlikte hareket etmenin bedelini ağır ödeyeceğini belirti. Esad rejiminin Türkiye ve İran ile anlaşarak Kürtleri yok etmek için harekete geçeceğini ancak buna karşın ABD’nin Kürtleri korumak ve savunmak adına gayret içine girmeyeceğini iddia eden Ford, “Kürtler, bedelini ağır ödeyecek.” Dedi.

Şark El Awsat’a değerlendirmelerde bulunan Ford sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amerika'nın Kürtlere karşı yaptıkları siyasi bir yanlış olmakla birlikte etik de değil. Amerika, Saddam Hüseyin döneminde uzun yılları Kürtleri kullandı. Acaba Amerika, PYD ve YPG ile eski Dışişler Bakanı Kissinger'in Iraklı Kürtlerle yaptığı gibi farklı mı davranacak? Bazı ABD'li yetkililer Suriye Kürtlerinin ABD'yi dinlemekle en büyük yanlış yaptığını söylüyor.

Washington, ABD ordusundan, geleceğin Suriye’sinde bağımsız bir bölge olarak Batı Kürdistan’ı savunmasını istemeyecektir, geçici olarak Suriyeli Kürtleri kullanacaktır.”