Peşmerge sınırda askerlere ait toplu mezar buldu

Süleymaniye’nin Germiyan bölgesi sınırında bulunan Pelkane ve Duraci köyleri arasında, içinde 10 Iraklı askerin gömüldüğü toplu mezar bulundu.

Peşmerge sınırda askerlere ait toplu mezar buldu

Peşmerge Karatepe-Hamrin Cephesi Komutan Yardımcısı Muhammed Siyasi, Peşmergeler tarafından bulunan toplu mezarda 2018’de IŞİD tarafından kaçırılarak öldürülen 10 askere ait kemiklerin çıkarıldığını söyledi.

Muhammed Siyasi, “Bu toplu mezar Pelkane-Duraci köyleri arasında IŞİD tarafından hapishane olarak kullanılan bir yerde bulundu. Mezarın açılması için uzman bir ekibin gelmesini bekliyoruz” dedi.  

Peşmerge ile Irak ordusu ortak operasyonu devam ediyor

Peşmerge Güçleri ile Irak ordusunun 8 Aralık günü Süleymaniye’nin Germiyan bölgesindeki Germesêr cephesi ile Diyala’nın Karatepe ilçesinde IŞİD’e karşı ortak operasyon başlatmıştı.

Peşmerge Karatepe-Hamrin Cephesi Komutan Yardımcısı Muhammed Siyasi, IŞİD’lilerin daha önce rahat hareket ettiği tüm bu bölgelerde operasyonların devam ettiğini söyledi.

17 Ekim 2017’de Irak ordusu ve Heşdi Şabi’nin Kerkük ve Kürdistani bölgelere saldırması ve Peşmergenin geri çekilmesi üzerine güvenlik boşluğu yaşanıyordu.

Bu güvenlik boşluğundan yararlanan IŞİD, defalarca Peşmerge, Irak güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan eylemler düzenledi.

Peşmerge ve Irak ordusu daha önce iki ortak tugay oluşturma kararı almıştı. Bu güç, güvenlik boşluğu yaşanan bölgelerde görevlendirilecek.

Rûdaw’da yer alan habere göre, güvenlik boşluğu olan bölgelerde görev alacak iki ortak tugay 7 bin Peşmerge ve askerden oluşuyor.

Aralık ayının başında eğitimine başlanan birliklerin iki ay içerisinde hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Daha sonra tugaylardan birini Hanekin’den Kerkük’e kadarki bölgede, diğer tugayın ise Kerkük’ün Şivan kasabasından Musul Barajı’na kadarki bölgede görevlendirilmesi bekleniyor