PKK: Hayatlarınıza son vermeyin!

PKK Yürütme Komitesi, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı yaşamlarına son verenlere ilişkin olarak "bireysel değil örgütlü eylemler yapın" çağrısında bulundu.

PKK: Hayatlarınıza son vermeyin!

PKK Yürütme Komitesi, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı yaşamlarına son verenlere ilişkin olarak "bireysel değil örgütlü eylemler yapın" çağrısında bulundu.

PKK Yürütme Komitesi, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı yaşamlarına son verenlere ilişkin olarak "bireysel değil örgütlü eylemlerin yapılması" çağrısında bulundu.

PKK Yürütme Komitesi, cezaevlerinde yaşamlarına son veren tutuklulara dair yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada yaşamlarını yitirenlerin isimleri anılırken ailelere de başsağlığı dilendi ve cezaevleri başta olmak üzere her alanda insanların hayatlarına son verme eylemlerinde bulunmamaları istendi.

Editörün yorumu: Kürt kamuoyu vicdanı gencecik ölümlerden ıstırap duyuyor

Öcalan'ın tecrit koşullarının ortadan kaldırılması için insanların mücadele etmesine hiç kimsenin itirazı yok. Ancak, bunun için gencecik insanların intihar etmesi asla ve asla kabul edilebilecek bir eylem biçimi olamaz. Kürt hareketlerinin varlık temeli Kürtler daha çok ölsün değil, daha az ölsünler, daha insancıl şartlarda yaşasınlar olmalı.

KRDNews olarak, toplumların değil de bireylerin yaşamına endekslenen mücadeleleri tasvip etmiyoruz. Dün ve bugün üzülerek, içimiz kan ağlayarak verdiğimiz intihar haberlerindeki başlığımızdaki dokundurmalarımızla "genç insanların yaşamlarının baharında Öcalan için kendini kurban etmelerini ve etkili pozisyondaki birey ve kurumların bu durum karşısındaki sessizliğini eleştirmeyi hedefledik.

Geç te olsa, cılız da olsa PKK'nin yaptığı bu açıklamanın önemli olduğuna, insan hayatını merkeze almayan, insan onurunu yüceltmeyen eylem biçimlerinin mahkum edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kürt kamuoyunun, vicdanlı her Kürt bireyinin bu tür yanlış mücadele biçimlerine karşı sesini yükseltmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Birileri bu yorumlarımızdan dolayı bize kızsa da, bunun doğru olduğunu ve dillendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.