'PKK, Rojava'da Kandil yasaları'nı uyguluyor'

Rojavalı Kürt siyasetçi Ebdulrehman Apo, Suriye rejimin Rojava’yı PKK’ye teslim ettiğini ve Kandil yasalarının Rojava halkına dayatıldığını söyledi.

'PKK, Rojava'da Kandil yasaları'nı uyguluyor'

BasNewse konuşan Suriye Kürdistan Demokrat Partisi(PDK-S) yöneticisi Ebdulrrehman Apo, 11 Mart 2011 tarihinde Suriye devriminin başlamasıyla Suriye rejiminin devrimi boşa çıkarmak amacıyla istihbarati yöntemlerle halkın eylemlerini boşa çıkardığını ve terörize ettiğini belirterek şunları dile getirdi:

“Suriye rejimi, halk içerisindeiktidarını kaybetmeye başlayınca, ülke dışındaki kanlı terörist gruplara yol verdi. Rojava’da Kürtler kendi değerlerinden PKK, Suriye halkı da dinden IŞİD ve El Kaide örgütler yüzünden uzaklaşmaya başladı.”

PYD’nin kurulduğundan beri PKK’nin bir devamı olduğuna dikkat çeken Ebdulrehman Apo “PKK 19.07.2012 tarihinden beri Rojava Kürdistanı’nını ele geçirdi, “Kandil yasaları”nı Rojava halkına dayattı. Bu uygulamalar yüzünden binlerce Kürt Derik’ten Efrin’e kadar evlerini bırakarak yurtdışına kaçmak durumunda kaldı” ifadelerini kullandı.

Efrin’deki yaşananlara ilişkin ise PDK-S yöneticisi “Efrin, Suriye, Rusya ve ABD’nin onayı ile PKK ile Türkiye arasında varılan anlaşma sonucu teslim edildi. Bu anlaşma ile Kürtlerin Efrin’de kökü kazıldı” şeklinde değerlendirdi.

Ebdulrehman Apo, Efrinli Kürtlerin  PKK’nin bu oyununu fark ettiğini ve kamplara zorla yerleştirilmelerine rağmen büyük çoğunluğun Türkiye’ye bağlı silahlı grupların ölüm pahasına Efrin’ geri dönmeye başladığını sözlerine ekledi.

Rojavalı siyasetçi, uluslararası topluma Derik’ten Efrin’e savunmasız olan Kürtlerin silahlı güçlere karşı korunma altına alınması için harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

(Basnews)